Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Selim EROĞLU


BUGÜNÜN ÖĞRENCİSİ, YARININ YÖNETİCİSİ

BUGÜNÜN ÖĞRENCİSİ, YARININ YÖNETİCİSİ


19 Mayıs Üniversitesi,bu yıl değişik bir etkinlik düzenlemeye karar vermiş. İlimize, il içinden, il dışından ve hatta son zamanlarda yurt dışından binlerce öğrenci geliyor. Bunlar yaklaşık 4-7 yıl arası Samsun`da kalıyorlar. Kaldıkları bu zaman zarfında acaba ne derece Samsun`u tanıyabiliyorlar?

Soru, şöyle de sorulabilir; Biz Samsunlular olarak, üniversite olarak bunlara, ilimizi ne kadar tanıtabiliyoruz?Bu manada üzerimize düşeni yapabiliyor muyuz? Bu öğrenciler, ilimizden memnun mu,gayri memnun mu ayrılıyorlar?
İşte bu konudaki boşluğu doldurmak için 19 Mayıs Üniversitesi, bünyesinde okuyan öğrencilere yönelik 6-7 Kasım tarihlerinde OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Sarayında “Samsun Tanıtım Günleri” düzenledi. İlçemizi temsilen Halk Eğitim olarak biz de oradaydık. İlçemizi her yönüyle tanıtan bir mekan açtık. Dilimizin döndüğünce ilçemizin güzelliklerini anlatmaya çalıştık.

İlk önce salonda Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Nebi ÖZDEMİR “Kültür Turizmi” konulu bir konferans verdi. Salonun öğrenciler tarafından doldurulmuş olmasına gençliğimiz adına sevindim. Konferansa ilgi büyüktü. Katılımın çok olması hatibi de coşturdu. Etkinlikleri gerçekleştiren 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bekir ŞİŞMAN`ın da katkılarını belirtmeden geçemeyeceğim. Evveliyatında iyi çalışmış ki salon hemen hemen dolu idi.
Konferanstan sonra ilçeleri tanıtan stantlar gezildi. Biz, ilçemizi tanıtan çok güzel bir stant açmamıza rağmen Çarşamba, Bafra, Salıpazarı, Havza stant açmamışlardı. Onların gerekli ilgiyi göstermemesi hem bizim hem de yetkililerin moralini bozmuştu. Bunun bir yaptırımı olmalı diye düşünüyorum.

Stantımızı ziyaretçiler çok beğendiler. Onlara meşhur Terme pidemizden, pilavımızdan, dolmamızdan, pastamızdan, manda yoğurdumuzdan ikram ettik. İçlerinde Termeli öğrenciler de vardı. Sahiplenilmiş olmaktan son derece mutluydular. Öğrencilerle ayaküstü sohbet etme imkanım oldu. Çoğu Terme`ye hiç gelmemiş. İlçemiz hakkında net bilgileri de yok. Elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalıştık. Kendilerine “Bilgi Pınarı” dergisini hediye ettik. Memleketin her tarafından öğrenciler vardı. Hatta, Azerbaycan`dan ,Türkmenistan`dan, Kazakistan`dan da öğrenciler vardı. İkramları-mızdan ve misafirperverliğimizden çok memnun kaldılar. Usta Öğreticilerimizin hazırlamış olduğu yiyecekler 10 dakikada bitti. Pilavı ve pideyi çok beğendiler. Öğrencinin biri:“Böyle güzel yemekler olduğunu bilseydim bugün oruç tutmazdım. Bu güzelim pilavı ve pideyi tadamadığım için çok üzüntülüyüm” diye de duygularını ifade etti.

Öğrencileri ve yetkilileri ilçemize davet ettim.İlçemizi ziyaret etmeden ilçemizden ayrılmayın dedim. Kendilerine ilçemizin tanıtımında yerinde daha faydalı olacağımızı ifade ettim. Söz verdiler. Hep birlikte “Terme`yi ziyaret etmeden Samsun`u terk etmek yok” dediler.
Bugünün öğrencisi, yarının yöneticisi.
Turizmin de başı tanıtım ve memnuniyet.

Tanıt ve memnun et. Gerisi kendiliğinden gelir. Biz hasbelkader bunu yaptık.
Gerisi gelir diye düşünüyoruz.
Sağlıcakla kalın.