Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

ALTIN KALEMLER


Buket YILMAZ

M. Akif Ersoy Anadolu Lisesi 12/A


EN İYİ DOST KİTAP

Kitaplar, insanın hayattaki en değerli hazinesidir. İnsanlar, kitapların içine girdiği zaman dünyanın en zengin insanı olur. Kendilerini diğer insanlardan daha farklı hissederler. Çünkü bizim ülkemizde kitap okumak, neredeyse en son tercih edilen bir faaliyettir.

Kitap okuyunca hayatındaki tüm sıkıntısını unutur insan. Dalıp gider kitabın büyüleyici dünyasına. Belki de öyle tesir eder ki kitaplar; hemen her şey düzelir. Fakat insan öncelikle o kitabı eline almakla başlamalıdır işe.

Eğer ülkemizde herkes faydalı kitaplar okusaydı, ne cahil insan kalırdı ne de vatanına ve milletine zarar verenler kalırdı. Ayrıca Doğu´daki kardeşlerimiz kandırılıp dağlara çıkartılmazdı.

Kitap okumak yerine internette saatlerce vakit geçirmek bize daha cazip geliyor ne yazık ki. Fakat her ne kadar kitapları yüz üstü bıraksak da, onları bir kenara fırlatıp aylarca yüzüne bakmasak da onlar hiçbir zaman bize küsmezler. Daima bizim onu okumamızı beklerler. ?Gel!? diye çağırırlar. İçlerindeki hazineyi, zenginliği haykırırlar sessizce. Fakat bu haykırmayı herkes duyamıyor ne yazık ki. Onu duymak için öncelikle kitap okumanın tadını biliyor olmak gerekir.

Kitaplar bizim için bir nimettir. O nimetin kıymetini hepimizin bilmesi dileğiyle...