Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MİSAFİR KALEMLER


Büşra ALVER

M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi 12/C


KARANLIKTAKİ YILDIZIM

Dostun kelime anlamı sevilen ve güvenilen yakın arkadaştır. Tanımdan da anlaşılacağı gibi onu çok seversiniz, kendinizden fazla seversiniz. Her an onla olmak ister, her şeyi ona anlatmak istersiniz.

Dostluk ise önem verdiğiniz bu insanla aranızda geçen tarifi anlatamayacak kadar özel bir duygudur. Dostluk duygusu nadirdir; herkesle arkadaşsınızdır belki ama dostunuz 1 tanedir. Hayatta dostunuz olduğu için bazı zamanlar şanslı olduğunuzu hissedersiniz. Tâki aranızda kırgınlık yaşayıncaya kadar. Bir şeyler birikir birikir ve dolar, en sonunda canınızdan can olan bu parçaya duyduğunuz kırgınlık araya mesafeye dönüşür.

Şair ?Kırıldığında insanlarla arana mesafe koyman gerekir. Hissediyorlarsa yanına geleceklerdir. Gelmiyorsa doğru mesafeyi buldun demektir.? demiş.
Dostluğunuzu oluşturan kıymetli dostunuz kırıldığınızı anlayıp da yanınıza gelmek yerine başka arkadaşlarla iyi olmak istiyorsa burada zaten dostluk denen bir şey yoktur. Çünkü dost dediğin; gidecek yeri yokken senin yanında olan değil, gidecek yeri çokken senin yanında olandır.

Yani buradan da anlaşılacağı gibi dost tarifi anlatılmayacak kadar özel bir nitelik taşır. Arada kırgınlıklar olabilir belki ama gerçek dostluk varsa ne rüzgâr ne de fırtına devirebilir onları. Eğer kırgınlık yukarıdaki sonuçlara neden oluyorsa ortamda zaten gerçek dostluk denen bir şey yoktur.

Dostça ve sevgiyle kalın.