Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ahmet SEZGİN


CANAVARLARIN YAŞAMA HAKKI OLMALI MI?


Manisa´da kaybolan ve masum görünümlü canavar komşuları tarafından öldürüldüğü belirlenen 4 yaşındaki kız çocuğunun acısı; ailesi ve yakınlarını yürekten yakıp kahrederken, bu korkunç ve sapık olay, bütün ülkeyi hem şok etti hem de derinden sarstı. Allah, hiçbir ana babaya, kardeşe böyle büyük acı yaşatmasın.

Nasıl bir ahlaksızlık, canavarlıktır bu yahu?Bu tür canavarlıklar, tarihin her döneminde her yerde olmuştur elbette.Bu tür sapıklık ve cinayetleri, bu ülkede ilk defa da yaşamıyoruz. Ama tecavüze uğradıktan sonra ölüdürülen çocuk ve kadınlarla ilgili haberleri son zamanlarda daha çok duyar ve okur olduk maalesef!

Bu çok vahşice işlenen suçların çok sebepleri vardır.Başta internet ve sosyal medya olmak üzere her türlü ahlaksız yayınlar (pornografi, evlilik programları; tecavüzü, iffetsizliği ve şiddeti meşrulaştıran filmler vs), çocuk ve gençlerin hatta erişkin yaştaki insanların ruh sağlıklarını, aile ve moral değerlerini dejenere etmektedir.Bölünmüş veya cahil ailelerde sevgisiz ve ilgisiz bırakılanlar, ahlaksız ve sorumsuz ailelerde, bazı yuvalarda taciz ve şiddete maruz kalan çocuklar, okullarda yeterli derecede ve sağlıklı millî, ahlakî ve sosyal eğitimin verilemeyişi, devlet ve sivil toplum kuruluşlarının çocuklar, gençler ve aileyle ilgili yeterli inisiyatif ve sorumluluk alamayışı gibi sıkıntılar, her türlü suç ve ahlaksızların daha da artmasına sebep olmaktadır.

Sağlıklı, bilinçli ve ahlaklı aile eğitimi başta olmak üzere millî ve evrensel nitelikte verilecek okul eğitimiyle birlikte medyanın sağlıklı, sorumlu ve erdemli bir yayın ve kültür anlayışının olması, bu ülkediki en büyük meselelerin çözülebilmesinin yegane ilacıdır.Ancak devletin, suçların işlenmesini önleyecek eğitim ve güvenlik tedbirlerinin yanısıra suç ve suçlulara vereceği cezaların da adaletli, ıslah edici ve caydırıcı nitelikte olması gerekmektedir.

Bebek denecek yaştaki çocuklara bile tecavüz edip onları vahşice öldürecek kadar canavarlaşmış insan kılıklı alçakların canlı yayında idam edilmelerini teklif ediyorum.

Bu ceza; o melek gibi masum, körpe yavruları geri getiremeyecek, bu suçları kökünden kazıyamayacak. Ama idam cezası, böyle bir şerefsizliği, canavarlığı yapmaya meyilli olanlara hem korku ve ibret verir hem de verilecek idamla böyle büyük bir acı ve vahşeti yaşayan anne ve babaların, ailelerin yüreklerine bir nebze su serpilmiş olur.Ayrıca milletin vergileriyle oluşan devlet bütçesinden de bu alçaklar, boşuna beslenmemiş olurlar.Bu durumun terör, darbe, tecavüz; anne, baba, evlat, eş cinayetleri gibi bazı büyük suçlar için de geçerli olması gerektiğini düşünüyorum.
Birileri, "pedofili" teşhisi koyarak tecavüzü, sapıklığı bir hastalık diye masumlaştırmasın sakın. Bu sapık ve canilere idam cezası istedim diye beni gericilik ve ilkellikle suçlayacaklara da iki sorum olacak? Siz, kimin yanındasınız yahu? Kendi yavrularınıza veya kardeşlerinize, en yakınlarınıza böyle bir ahlaksızlık, canavarlık yapılsaydı aynı tepkiyi verir miydiniz? Ailelerin affetmeyeceği suçların devlet tarafından affedilmesi, az bir cezayla cezalandırılması halkta adalet duygusunu ve devlete olan güveni zedelemektedir. Vesselam...