Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

ALTIN KALEMLER


Cansu ORMAN

?15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yarışması? M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Beşincisi Mektup


Aziz Şehitlerimize,

15 Temmuz gecesi vatanımızın üstünde kara bulut ve kargalar dolaşırken, bizler evlerimizde her şeyden habersiz uykudayken, sizler canınız pahasına vatanımız, istiklalimiz uğruna kanlarınızı döktünüz. O gece milletin uynışa geçtiği, milletin kaderinin belli olduğu gece, sizler vatanımızın istikbali için kendinizi feda ettiniz. Millet yaşasın, vatan bölünmesin diye sizler şehadet şerbetini içtiniz 15 Temmuz gecesi.

Kutlu şehitlerimiz, sizler kalbinizdeki iman, dilinizdeki takbir nidalarıyla darbe girişiminde bulunan asker üniforması giymiş hain cuntacılara karşı dimdik durdunuz. Sizlere ölü diyemeyiz. Çünkü sizler Allah için, vatan ve bayrak için şehit oldunuz. Allah, Bakara suresi, 154. âyette : ?Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyeniz.Onlar diridirler, siz anlayamazsınız!? diye buyuruyor.

Sizler, ?peygamberlik? makamından sonra en büyük makam olan ?şehitlik? makamına ulaştınız. Bu millet, İkinci Kurtulıuş Savaşı´nı yaşadı o gece. Dış güçler, Türk milletinin vatan sevgisini ve iman gücünü bir kez daha gördü. Bu olaylar yaşanmadan önce ?darbe? kelimesinin anlamını bile bilmeyen bizler, kanlı bir darbeye şahit olduk o gece. Allah sizden razı olsun ki, sayenizde vatanımızda rahat yaşayabiliyoruz.

İnanıyorum ki, bayrak gökte dalgalandığı, ezanlar, minarelerden yankılandığı müddetçe ve Türk milleti İslam´ı yaşadığı sürece, bu vatan dahilî ve haricî düşmanların eline geçmeyecektir. Millî şairimiz Mehmet Akif´in dediği gibi: ?Ey şehit oğlu şehit! İsteme benden makber,/ Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.?

Şanlı şehitlerimiz, sizler kabrinizde rahat uyuyunuz.Yüreğimiz ve dualarımız her zaman sizinle. Bizler, sizi unutmayarak gönlümüzde yaşatacağız her daim.

Allah mekanınızı cennet eylesin.