Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Yılmaz İMANLIK


DELİ DUMRUL`U ÖZLEYENİNİZ VAR MI?


Geçen hafta bir öğretmen arkadaşım Face`de şöyle bir haber paylaştı: “Siz hiç kredi kartı almadığı için maaş bloke eden banka biliyor musunuz? Deli Dumrul`un Köprüsü hikayesini biliyorsanız anlarsınız.”

Aynı konuyu bir sohbet esnasında bana da anlatmış, çok moralsiz olduğunu söylemişti.

-Hocam olur mu öyle şey, ortada başka bir sorun vardır! dedim

-Yok, dedi. Kredi kartınızı almadığınız için hesabınız bloke edildi bilgisini verdiler bana, dedi.

Bankanın kurumla maaş anlaşması varmış bankadan maaş alan her öğretmen kredi kartı almak zorundaymış(!)

Bu zamana kadar birçok bankayla çalıştım, farklı bankalardan maaş aldım hiçbir banka, ne anlaşması olursa olsun, ben istemeden bana kredi kartı vermedi veremez de. Çünkü kredi kartı özeldir. Kişi kartı kullanıp kullanmamaya kendi karar verir. Bazıları da prensip olarak hiç kullanmaz.

Yani adam kredi kartı kullanmıyor diye maaşı bloke edilir mi? Bu haber ulusal kanallara düşse herhalde iyi gülerler. Skandal olarak manşet atarlar.

Arkadaşım, kredi kartını aldıktan iki dakika sonra hesabın açıldığını söyleyince haydaaaaa! dedim. Demek ki doğruymuş. Ben olsam inadına o kartı almayıp hesabımı bloke etme nedenini yazılı sorar ve yazılı cevap isterdim.

Öte yandan kurum maaş anlaşması yapar ama bütün personelimiz sizden kredi kartı alacak diye bir anlaşma yapabilir mi? Zannetmiyorum. Hiç duymadım. Ancak kredi kartı aidatı ödenmeyecek diye yapar anlaşmasını.

O zaman mademki bu talihsiz olay yaşandı, bankanın, öğretmenimizden özür dilemesini temenni ediyorum. Bir de öğretmenimizin bağlı bulunduğu sendikanın bu konuda mutlaka söyleyecek sözü olmalıdır. Çünkü maaş anlaşması yapılırken sendika temsilcileri de komisyonda oluyor.

Ben şahsi olarak o bankadaki hesap işlerimi sonlandırmayı düşünüyorum.

Deli Dumrul`u özleyenleriniz var mı sahi?

Galiba zaman zaman özlüyoruz. Çünkü onun yaptığı köprüyü görüyorduk, her şey gözümüzün önündeydi.

Ama şimdi nerede nasıl bir köprü var, hangisi güvenilir, hangisinden geçersek zarar görürüz kestirmek çok zor. Çünkü bazen en yakınımızdakiler bile bizi yanıltabiliyor.