Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


DOSTLARA SESLENİŞ

DOSTLARA SESLENİŞ


Değerli çiftçi dostlarım.
Zaman zaman Ziraat Odalarını eleştirir durusunuz, ne yapar bunlar diye.

Ziraat Odalarının çiftçinin parasız avukatı olduğunu bilir misiniz hiç?
Çiftçilerimizin gelip bu odanın mutfağında ne gibi yemekler pişiriyor diye hiç merak ettiniz mi? Gelin burada pişen yemekleri ben size tanıtayım.

Çiftçilerimizin sorunları hemen her gün belirli gündemle masaya yatırılır.
Sorunlar tek tek rapor edilerek çözüm üretilmek üzere genel merkeze iletilir. Gere-kirse genel merkeze gidilerek ilgili birimlerle görüşülür, sorunun nasıl çözümleneceği plânlanır.

Bölge içindeki çözülmesi gereken sorunlar bölge müdürleriyle görüşülerek kısa zamanda çözümü sağlanır.
Çiftçilerimizin toprak tahlilleri, sulama kanallarının temizlenmesi, üründe rekolte tespitleri, tarım işçisi ücretlerinin tespit edilmesi gibi konular ilgili toplu çalışmalar yapılır ve karar altına alınır.

Yine üreticilerimizin en önemli sorunu olan 2B alanlarının sıkıntıları ilgili makamlarla istişare yapılarak çözüm sağlanır. Organik tarım yapan üreticilerimizin bildikleriyle ve bizim bildiklerimizle birlik içinde daha verimli ürünler sağlanmaya çalışılır.
Son günlerde 100`e yakın fındık üreticimiz, 2013 yılında ÇSK kaydını yaptırdığı halde bazı nedenlerle alan bazlı dosyasını yaptırmayı unutmuş. Üreticilerimizin mağdur olamamaları için Tarım Bakanlığıyla temasa geçilerek bakanlar kurulu kararıyla geçici bir zaman tanınarak üreticilerin

dosyalarını Tarım Müdürlüğüne vermeleri için ricada bulunduk. Ayrıca Çamlıca Köyünde Tapu Kadastronun geçtiği yerlerdeki parsellerin Orman İdaresi tarafından mahkemeye verilmesiyle birlikte üreticilerimiz mağdur olmuştu. Yaptığımız çalışmalar sonucu geçen yıl üreticilerimiz ÇSK kayıtlarını yaptırmışlar, alan bazlı desteklerini almışlardır. Bu yıl aynı parsellerin internette görülmeyişi nedeniyle sıkıntılar meydana gelmiş, fakat bu sorunda çözüme ulaşmıştır.

Üreticilerimizin kaliteli ürün elde etmesi için Ziraat Odamızca sertifikalı çeltik tohumu getirilecektir.
Semt pazarlarına giden üreticilerimize Pazar ruhsatları verilerek gittikleri yerlerde düzenli ürün satma fırsatı sağlanmıştır. Çiftçinin bankalarla olan sorunları takip ederek çözüm üretilmiştir.

Ovanın sulama projesi takip edilerek, Bolas Deresi üzerinde kurulmakta olan mini barajın bir an önce tamamlanması için de ilgililerle sık sık buluşma sağlanmaktadır.
Fındıkta ve diğer tahıl ürünlerinde fiyat istikrarının sağlanması için çevre odalarıyla birlik için hareket edilmiştir.
Şunu bilmeliyiz ki, Ziraat Odaları çiftçinin gerçek dostudur, gerçek sendikasıdır.

Hatırlatması benden.
Yarınınız bugünden güzel olsun.