Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ahmet SEZGİN


EBABiL KUŞLARINI MI BEKLiYORUZ?


Bugün Suriye´de, Irak´ta, Arakan´da, Filistin´de, Doğu Türkistan´da, Çeçenistan´da, Yemen´de, Mısır´da ve daha birçok İslam ülkesinde masum Müslümanların, çocuk, kadın ve yaşlıların kanları oluk oluk akıyor, insanlık ölüyor maalesef!

Siyonist Yahudi, emperyalist ABD ve Rusya ile Haçlı Avrupa; tıyneti icabı nefret ve vahşet içinde ama Türkiye hariç İslam ülkeleri ve onların teşkilatları da uşaklık veya zillet içindedir. İslam ülkelerindeki işgaller, iç savaşlar, açlıklar, vahşetler, perişanlıklar, bölünmüşlükler, cehaletler, diktatörlükler, zorunlu göçler, kanlar, gözyaşları bizim yüreğimizi yakmıyor mu?

Biz Müslümanlar, birer damla ?gözyaşı? akıtabilseydik ilk kıblegâhımız Mescid-i Aksa işgalden kurtulmaz mıydı? Parti, hizip, mezhep, ırk, cemaat, tarikat, bölge gibi farklılıklar; asabiyete, bölünmemize sebebiyet vermeseydi, bu zilletleri yaşar mıydık? Her türlü vahşete, zulme, sömürüye karşı çıkmak için, gerçek kardeş olabilmek için daha hangi fitne, bela ve musibetleri bekleyeceğiz? ?Ölüm korkusu ve dünyaya aşırı tutkumuz? mu bizi bu zillete düşürdü yoksa?

Halep´e, Musul´a, Şam´a, Kerkük´e, Uygur-Sincan´a, Kudüs´e, Gazze´ye, Kerbela´ya, Bağdat´a, Keşmir´e, Kaşgar´a atılan füzeler; Mekke ve Medine ile Ankara, İstanbul, Hatay ve Urfa´ya da düşmüyor mu? Atılan bombalar, akıtılan kanlar, anne ve çocukların sel olan gözyaşları, zulümden kaçıp kendilerine güvenli ülke arayan muhacirlerin perişanlıkları, kıyıya vuran bebelerin dramları, bu ümmetin yüreğini dağlamıyor mu? ?Muhacir?lere karşı ?ensar? olma şuuruna ne zaman ereceğiz?

?Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan? olursak onların başına gelenler, bizim başımıza da gelmez mi? ?İçimizdeki beyinsizler yüzünden helâk olmaz? mıyız? Ateş bize de dokunmaz mı? Ülkemizdeki darbeler tamamen bitti mi yoksa? Kültürel, ahlaki ve ekonomik darbeler önemsiz mi?

Filistinli çocuklar, Yahudi Golyad´a sapanlarla taş atarken, Suriyeli, Iraklı çocukların cesetleri kıyılara vururken, bebeler yetim ve öksüz kalırken bizler; modern Ebrehe ve ordularına pişmiş taşlar atacak ?ebabil kuşları?nı mı bekliyoruz sıcak yuvalarımızda zillet içinde? Kurban edilen Müslümanlar için göklerden ?kınalı bir koç? mu bekliyoruz? Yoksa zalim gâvurlardan mı medet umuyoruz? ?Kurtarıcı bir Mehdi? mi çağıralım? Allah:?Siz, kendi hakkınızdaki hükmü değiştirmek istemedikçe biz, sizin hakkınızdaki hükmü değiştirmeyiz.? buyurmuyor mu? Peygamber Efendimiz (SAV)´in ?İman etmedikçe cennete giremezsiniz; ama birbirinizi sevmedikçe de hakiki iman etmiş olamazsınız.? buyurduğunu mu unuttuk yoksa?

Sizler; ?McdDonald´s? ta yemek yiyip ?Coca cola? ve ?Nescafe? eşliğinde ?Marlbora? içerken, ?Mercedes? ile gittiğiniz 7 yıldızlı otellerde ?iftar? ziyafetleri verirken, dolar ve borsayla birlikte ?zikir? yaparken; mazlumlar da zulüm, kan ve gözyaşı içindeyken cennet hayali mi kuruyorsunuz sahi?

Haçlı-Siyonist güçlerin, bütün emperyalistlerin Hilale ve Müslümanlara karşı topyekûn hücuma geçtiklerini görüp ne zaman ?İslam Birliği?ni tesis edeceğiz? Ne zaman her alanda kendi ruh köklerimize dönüp dirileceğiz?