Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ahmet SEZGİN


EĞİTİM ANLAYIŞIMIZ MİLLÎ Mİ?


İstikbal ve istiklalimiz, ne tek başına bilim ve teknolojide ne de ahlakını yitirmiş ve canavarlaşmış sahte bir medeniyettedir. ?Büyük Türkiye?nin istikbal ve istiklali, aydınlık ve huzuru; kendi kültür ve medeniyetimizin ışığında sağlıklı, bilgili, ahlaklı, vatansever, geniş ufuklu, onurlu, sorumlu, kişilikli, merhametli, adaletli, saygılı, dürüst, cesur ve çalışkan olarak yetiştireceğimiz bir gençliğe bağlıdır.

FETÖ´nün içinde olup vatana, millete, devlete, mukaddeslerimize ihanet eden, Haçlı-Siyonist emperyalistlerin piyonluğunu yapan hainlerin çoğu; en yüksek puanlı üniversitelerde yüksek tahsil görmüş alçaklar değil midir? PKK´nın kurucusu, bebek katili, terörist başı Abdullah Öcalan; Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu değil midir? Bu ülkenin en büyük hainleri, satılmışları, şerefsizleri, zalimleri, yolsuzları, rüşvetçileri, dolandırıcıları, istismarcıları, yirmi yüzlüleri, vicdansızları ve eşkıyaları; zengin ve yüksek tahsilli, "namussuzluk ilminde yüksek lisans yapmış" kravatlı insancıklar değil midir?

Öyleyse bu ülkenin en önemli meselesi manevi terördür; zihin ve ruh kirlenmesine, anarşi ve işgaline sebep olan kültür emperyalizmidir. Bu ülkenin en büyük virüsü; yabancılaşmadır, mankurtlaşmadır, pozitivist, materyalist bilim anlayışıdır. "Büyük Türkiye" idealinin önündeki en büyük engel; millî olmayan eğitim, medya, kültür ve sanat anlayışıdır. Bu ülke ve milletin istiklal ve istikbalini kurtaracak, yarınki büyük Türkiye´yi inşa edecek en büyük davası da maarif (eğitim, irfan ve kültür) davası olmalıdır. Başta devlet aklı olmak üzere aydınların, düşünürlerin, yazarların, sanatçıların, eğitimcilerin, bütün milletin hayata bakışında, özellikle de eğitim anlayış ve sisteminde çok köklü bir zihin inkılâbına şiddetle ve acilen ihtiyacı vardır.

Çocuklara ve gençlere ideali, ülküyü, millî, manevi, sosyal ve kültürel değerleri uzaylılar mı verecek? Elbette aile ve okul verecek öncelikle. Sonra da medya ve çevre?Peki, sağlam şahsiyetli, millî kimlikli, sorumlu, edepli, merhametli, çalışkan ve cesur insanı yetiştirecek bir aile kurumumuz, millî eğitim sistemimiz, maarif ve kültür davamız, millî ve güçlü medyamız var mı? Bu ülkede ne kadar idealist öğretmen, ne kadar şuurlu aile yetiştirebiliyoruz?

Bir eğitimci, öğrencilerini Allah´ın kendisine emaneti olarak görmezse, eğitimi aşka dönüştürmezse, nasıl güzel, hayırlı, nitelikli, uzun soluklu hizmetler verebilir, onlara nasıl sağlam bir kimlik ve şahsiyet kazandırabilir? Bir eğitimci, öğrencilerine ?yürek kitabı?ndan öğretemezse, onların yüreklerine dokunamazsa nasıl idealist olabilir?

Bu ülkede ebeveynler, çocuklarının popüler okul ve mesleklere sahip olamamasından mı daha çok endişe duyuyor, yoksa aile, arkadaş, komşu, akraba, toplum, tabiat, Allah ilişkilerinin sağlıklı, dengeli, insani ve erdemli olmamasından mı? Bu Müslüman ülkede çocuğunun millî ve manevi değerleri daha iyi öğrenebilmesi, din-dil ve tarih şuuruna erebilmesi için çocuğuna özel ders aldıran kaç anne ve baba vardır acaba? İnsan, hayat ve kâinat kitabını doğru okuyamayan öğretmenlerin öğrencileriyle anne ve babaların çocukları nasıl ve ne kadar doğru okuyabilecek? Çocuklarımıza ve gençlerimize "Çanakkale ruhu" dediğimiz din, dil, tarih, vatan, millet, bayrak, istiklal, gazilik, şahadet, kahramanlık, millî onur, fütüvvet, aşk, merhamet, adalet, hoşgörü, azim, sabır, şükür, kanaat, vefa, kardeşlik, vahdet, fazilet, millî egemenlik, millî kimlik, kültür ve medeniyet şuurunu kazandırabilmek için öncelikli olarak ehliyetli, liyakatli, adaletli, erdemli, idealist, hakiki eğitimcilere, şuurlu aileye, hakiki anlamda millî ve everensel bir eğitim anlayışı, dava ve sistemine ihtiyacımız var.

28 yıllık bir eğitimci olarak, bin yıllık ruh kökümüzden ve mayamızdan aldığımız ilhamla hakikati bir kez daha haykırmak istiyorum yerli, millî ve evrensel kimliği ve derdi olanlara! Yoksa bu ?öğütüm sistemi?nde sadece ?gençliğim eyvah? değil, ?ülkem ve milletim eyvah? diye dövünüp ağıtlar yakacağız!

Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı bütün öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.