Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet SEZGİN


ESKİ LİSEMDEN ÖRNEK BİR OKUMA PROJESİ

Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi, nisan ve mayıs aylarında muhteşem bir ?Kitap Okuma Yarışması? projesi gerçekleştirdi.İlk baskısı 2014´te yayımlanan, Samsun başta olmak üzere birçok il ve ilçede çeşitli liselerde öğrencilere okutulan, binlerce gencin yüre


Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi, nisan ve mayıs aylarında muhteşem bir ?Kitap Okuma Yarışması? projesi gerçekleştirdi.İlk baskısı 2014´te yayımlanan, Samsun başta olmak üzere birçok il ve ilçede çeşitli liselerde öğrencilere okutulan, binlerce gencin yüreğine dokunan ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli deneme kitabımızı 120 imam-hatipli öğrenci okuyup yarışmaya katılmış.
Okul Müdürü Yakup Ar Hocam dâhil olmak üzere birçok öğretmen, deneme kitabımızı okuyup her denemeden nitelikli birer soru hazırlamış. 41 denememizle ilgili olarak hazırlanan 41 sorudan yarışmaya tâbi tutulmuş ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? eyleyen gençler. Bu okuma projesiyle öğrencilere hem deneme gibi fikir kitapları okuma alışkanlığı kazandırılmak istenmiş; hem de bizim kültür ve medeniyetimizle, milli ve manevi değerlerimizle gençlerin kafa ve ruhları doğru ve güzel beslenmek amaçlanmış.
Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi; öğrencilerle kitap ve yazarlık üzerine bir söyleşi yapmak üzere bizi de davet ederek okulun konferans salonunda 31 Mayıs 2019 Cuma günü güzel bir ödül töreni ve imza etkinliği de organize etti.Programın sunuculuğunu Müdür Yardımcısı Abdülkadir Öztürk Hocam yaptı.
Okulun muhteşem ve yeni konferans salonunda 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileriyle değerli öğretmenlerine yönelik bir söyleşi yaptık. 35 yıl öncesinde aynı binada okuyup mezun olduğum Terme İmam-Hatip Lisesi´ndeki öğrencilik hatıralarımdan, okuma uğrunda çektiğimiz çilelerden, okuma aşkımızdan, kitabımızdan söz ettim. Ayrıca öğrencilerin kitap ve yazarlıkla ilgili sorularını cevapladım.
Ahmet Faruk Kaya isimli öğrencinin birinci olduğu ?Kitap Okuma Yarışması?nda ilk üç dereceye girenlere bisiklet, spor ayakkabısı ve futbol topu hediye edildi. Sevgili gençlerin mutlulukları görülmeye değerdi. Gençliğimizde hasretini çektiğimiz şeylerin, okuyup dereceye giren öğrencilere hediye edilmesi beni de çok duygulandırdı.
?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli kitabımızı okuyup yarışmaya katılan imam-hatipli öğrencilerin kitaplarını ödül töreni sonunda imzalayıp onlarla sohbet ettim. 4. baskısını yapan kitabımızın mezun olduğum lisede onlarca öğrenci tarafından örnek bir okuma projesi çerçevesinde okunduğunu görmenin büyük heyecan ve şükrünü yaşadım.
"Aşk Medeniyetine Yolculuk" isimli kitabımızı çok anlamlı, güzel ve örnek bir okuma projesi çerçevesinde okuyan, gençlere okutan, deneme kitabımızı ve bizi gül yüreklerle buluşturan çok kıymetli Okul Müdürü Yakup Ar Hocam ile değerli eğitimcilerden Allah razı olsun. Kitap dostu okul idaresini, projeye emek veren duyarlı ve gayretli öğretmenleri yürekten tebrik ederim. Eski okulumla, duyarlı meslektaşlarımla ve kitabımızı okuyan, anlamaya gayret eden gençlerle gurur duydum.
Bu çok hayırlı, başarılı ve kıymetli projenin başka okullara da güzel bir örnek olmasını diliyorum.