Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Selim EROĞLU


ETHEM HOCAM İÇİN NE DEDİLER?

ETHEM HOCAM İÇİN NE DEDİLER?


Geçen hafta Ethem Hocam için kaleme aldığım yazım tahminlerimin üzerinde beğeni ve yorum aldı. Yolu bir şekilde hocamla kesişenler çok değerli yorumlarıyla katkıda bulundular. Bu yorumların zayi olup gitmesine gönlüm razı olmadı. Tarihe not düşmek adına köşem vasıtasıyla kayıt altına almayı uygun buldum. Söz uçar, yazı kalır.

‘’Öğrencisi olmasam da birçok kez kürsü sohbetlerini dinledim. Muhterem bir insan, kıymetini bilmek lazım. Rabbim eksikliğini göstermesin.’’ ( İdris Kulaç-Esnaf)

‘’Ethem Doğan Hocamızın tanıtımına giriş niteliğinde olmuş. Zira anlatılanlar yine de kifayetsiz kalır. Vesilesi ile şahsınızda kendisini selamlıyorum.’’ ( Cengiz Yılmaz- Esnaf-Hollanda)

‘’Ethem Hocam abi-kardeş, öğrenci-öğretmen, baba-oğul. Terme Lisesinden mezun olalı tam 38 yıl olmuş. Yıllar geçse de ben hala karar veremedim arkadaşlar. Bir insan öğrencisine bu kadar mı gönülden dokunur. Terme’ye her gittiğimde ilk uğradığım adrestir hocamın iş yeri. Rabbim, hocama sağlık ve huzur dolu bir yaşam verir inşallah.’’ ( Mustafa Tuna Öztürk- Esnaf- Emekli)

‘’Allahım, ona ve onun gibi olan siz değerli hocalarıma selamet versin. Çok değerli bir hocamızdı.’’ ( Recep Aydın)

‘’ Ethem Bey’e imrendim. Kendisine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Şehremini olmasına az kalmıştı, kısmet değilmiş.’’ ( Seyfi Günaçtı- Eğitimci-Yazar)

‘’Ethem Hocamın deyimi ile onun kalıbından çıkmak bir ayrıcalıktır. Benim de Hadis ve Fıkıh öğretmenimdi. Onu görünce hala elim yakama gider. Bu da, onun bize öğrettiği saygıdan gelir. Rabbim sağlık sıhhat ihsan eylesin.’’ Muammer Çifçi-Emekli İmam)

‘’Ethem Hocam benim de dersime girmişti. Ben de kendisini çok seviyorum. Allahım sağlıklı uzun ömürler versin.’’ ( İhsan Özkan- Polis)

Ethem Hocam gerçekten çok değerlidir. Derslerindeki uyarılarını bugün bile hatırlıyorum. Fakat Terme kıymetini bilememiştir. ‘’ ( Mahmut Üçağaç- Şube Müdürü)

‘’ Biz de bir Terme Lisesi öğrencisi olarak ve de Ethem Hocamın öğrencisi olma hazzını yaşayan bir meslektaşı olarak kendi kendime dedim, yazı bu kadar uzun olmazdı, lakin söz konusu Ethem Hocam olunca az bile.’’ ( Ali Amanvermez-Öğretmen)

‘’Allahım her iki cihanda da ondan razı olsun. Bizlerde emeği büyük. Hem komşuluk hem de öğretmenlik hakkı var üzerimde. İnşaallah haklarını bize helal eder.’’ ( İbrahim Boz- Esnaf)

‘’Ethem Hocamı ilk geldiği günden beri tanırım. İşyerimize gelirdi. Rahmetli babamı da severdi. Muhabbet ederdik. Nazik konuşması, bilgili oluşu, her şeyiyle mükemmel bir insandı.’’ ( Ömer Akyüz-Esnaf)

‘’Bir öğretmen olarak öğrencilerimden biri de beni anlatsa ne olduğumu öğrensem.’’ Tahsin Aydın- Emekli Öğretmen)

‘’Eğitimde iki kural: Öğrenci istemezse hiçbir şey öğretilemez. İkincisi, öğrenci öğretmenini sevip saymadığı müddetçe o dersi dinlemez. Öğrenci dersin dışında gizli gizli Din Dersi çalışıyordu. Öğrenciye çok kızdım. Öğrenci, sizin dersinizden sonra Ethem Hocamın dersi var. Bir şey sorar da bilemezsem çok utanırım, öğretmenim üzülür, dedi. Çocuğa söyleyecek bir şey bulamadım. Ethem Doğan olmak zordur.’’ ( Muharrem Köse – Emekli Okul Müdürü)

‘’Allah selamet versin, Ethem Bey, güzel ahlakı ve hoş görüşüyle güzel bir insandır.’’ Zekai Cengiz Demirtürk- İş Adamı)

‘’Ethem Hocam bundan daha güzel tarif edilmezdi. Biz ondan her zaman razı olduk. Rabbim de razı olsun inşallah.’’ (Musa Kökten- İmam)

‘’Bizler de Ethem Hocanın öğrencisi olmaktan onurluyuz. Her zaman selamlaşır, hasbıhal ederiz. Bana çok güzel bir cümle söyledi. Kaymakamlık makamına müracaatta bulundum, beni hemşeriliğe kabul etti, dedi. ( Mustafa Yılmaz- Emekli Öğretmen)

‘’Selim Hocam bizi 1980’lere götürdü. Ethem Hocamızı çok iyi anlatmışsın. Kalemine kuvvet. Hocama sağlıklı ömür diliyorum.’’ ( Baki Balık- Öğretmen)

‘’Ethem Hocamı çok güzel anlatmışsın Onun vefası, tebessümü, bilgi dağarcığı apayrı bir değer.’’ ( Abdulmuttalip Küçükbekir- Emekli Öğretmen)

Ayriyeten Hocam bizzat telefonla arayarak memnuniyetini ifade etti ve çok teşekkür etti.

Hocama ve yorumda bulunma zahmetinde bulunan herkese müteşekkirim.