Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Seyfi GÜNAÇTI


Evcispor; Bir şampiyonluğun hikâyesi

Evcispor; Bir şampiyonluğun hikâyesi


Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesi üzerine Mart ayı ortalarında ülkede normal hayat durdu. Buna bağlı olarak bütün spor faaliyetleri ile birlikte futbol ligleri de ertelendi.
Şartların kısmen normale dönmesi üzerine 12.06.2020 tarihinde Süper Lig, bir hafta sonra da 1. Lig maçları, seyircisiz olarak yeniden başladı. TFF, 2. ve 3. Ligin 18 Temmuzda başlayacağını bildirmişse de, tehlikenin devam etmesi üzerine bu kararından vazgeçerek geçen hafta; 2. Lig, 3. Lig, BAL ve Amatör Kümede, kalan maçlar oynanmadan erteleme öncesi duruma göre liglerin tescil edilmesine karar vermiştir. 
Bu karar sonucu, Samsun Süper amatör Kümede 48 puanla lider durumda bulunan ilçemizin takımı Evcispor, şampiyon ilan edilmiştir. Bu, aynı zamanda Evcispor'un, 2020-2021 sezonunda BAL Liginde oynamaya hak kazandığı anlamına gelmektedir.
Evcispor, 10 Temmuz Cuma akşamı 21.00'de Terme Cumhuriyet Meydanı'nda, Kaymakam Sayın Murat Zadeleroğlu'nun da katılımıyla şampiyonluğunu kutladı. Ben de bu başarısından dolayı yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar olarak Evcispor'u kutluyorum.
Her şampiyonluğun bir hikâyesi vardır. Evcispor'un şampiyonluğunun da bir hikâyesi olacaktır. 
Evcispor, 7 sene Samsun 2'inci Amatör Kümede mücadele ettikten sonra 2017-2018 sezonunda grubunda şampiyon olarak 1'inci Amatör Kümeye yükselmiştir. Ancak burada sadece bir sene kalmış ve 2018-2019 sezonunda grubunu birinci bitirerek Süper Amatör Kümeye yükselmiştir. Bilindiği gibi bu sezon da TFF tarafından şampiyonluğu tescil edilerek BAL'e terfi etmiştir. Yani Evcispor, son üç seneye üç şampiyonluk sığdırmıştır. Türkiye liglerinde farklı kademelerde üst üste üç sene şampiyon olma başarısını göstermiş takımlar vardır. Fakat sayısı fazla değildir. Evcispor'u bu açıdan da kutluyorum. 
Evcispor, bir ilçe takımı değil bir belde takımıdır. Hatta şimdi bırakın beldeyi köy bile demiyorlar. Resmiyette Evci, mahalle olarak geçiyor. 30 küsur sene önce ben Evci'yi belde olarak tanıdım. Şu anda benim için yine belde hükmündedir. Demem o ki, Evcispor'dan çok daha fazla maddi imkanı ve destekçisi olan kulüpler bu başarıyı yakalayamamışlardır. Bu bakımdan da Evcispor'un başarısı takdire değerdir. 
Elbette bu günlere kolay gelinmedi. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Gayret ister, emek ister, mücadele ister. Evcispor bunu göstermiştir.
Kulübün başkanlığını, henüz 33 yaşında bir genç olan Emral Yıldırım yapıyor. Kardeşi Eray da daima onun yanında ve başkanın en yakın yardımcısıdır. Kulübün işlerini birlikte yürütürler. 
Üç yıldan beri Evcispor'un maçlarını imkânlarım nispetinde takip ediyorum. 
2017-2018 sezonunda 6 takımlı 2. Amatör Ligi B Grubunda Evcispor, tek yenilgi ve 27 puanla grubunu birinci bitirerek 1. Amatör Kümeye yükseldi. Aslında önceki yıl, yani 2016-2017 sezonu sonunda bu lige gelecekti ama bu şansı, puan farkıyla değil sadece 3 golle kaçırmıştı. 
Geçen sezon(2018-2019) yönetim takımı, Beden Eğitimi Öğretmeni Selahattin Güdek'e teslim etti. Bu, yerinde bir tercihti. Haftalar geçtikçe takım iyi sonuçlar almaya başlamıştı. “Şampiyonluk neden olmasın?” dediler ve transfer döneminde, doğrudan oynayacak üç futbolcu alarak takımı güçlendirdiler. 
Liderlik mücadelesi çetin geçiyordu. Son iki haftaya girilirken Bafra Dededağspor 1 puan öndeydi. O hafta Evcispor'un rakibi lider Dededağspor'du ve maç Terme'deydi. Evcispor, saha ve seyirci avantajını iyi kullandı. Berke Alazkan ve Abdulkadir Küçük'ün golleri ile rakibini 2-1 mağlup ederek son haftaya önde girdi. Son hafta deplasmanda Cedit Ilıcaspor'u 5-0 yenince grubun şampiyonu belli olmuştu: Evcispor.
(Devamı haftaya)