Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Farklı bir kişilik


Bir arkadaş onun hakkında ?10 parmağında 10 marifet var? demiş. Bence doğru söylemiş. Eğer 11 parmağı olsaydı herhalde ?11 parmağında 11 marifet var? diye tanıtılırdı.

Siz belki de onu tanıyorsunuz.

Onu kimler tanıtmadı ki?

Gazete ARENA, 14.5.2014 tarihli sayısında ?Köy imamının ahşap maket hobisi? başlığıyla onu haber yapmıştır:

?O bir köy imamıdır. O, ahşap malzemelerle hazırladığı birbirinden güzel maketler ve ahşabı yakarak yaptığı resimlerle dikkat çekiyor. Yetenek isteyen hobisiyle çevresinde adını duyurmuş. Yaptığı yöreye özgü evler, serender adı verilen mısır ambarları, cami ve gemi maketleri bürokratların beğenisini kazanıyor ve bazı kamu binalarını süslüyor.?

Daha da ilerisi o, 18 Haziran 2015 tarihinde TRT1´de yayınlanan ?Gönül Köprülerimiz? proğramının misafiri olmuş ve kendisine 20 dakika yer verilmiştir. Yayın sırasında eserleri tanıtılmış ve görüşlerine yer verilmiştir.

Cevizli Köyü imam hatibi İD, sadece maket yapmıyor. Halı sahada gençlerle futbol oynuyor. Cami cemaati bir yana, halkın tamamı ile yakın ilişkiler kuruyor. Derneklerde aktif görev alıyor. Yetmiyor, SALBİT´i (Salıpazarı Bisiklet Topluluğu) kuruyor. Genç- yaşlı demeden, topluluk üyeleri ile Salıpazarı yollarında pedal çeviriyor.
Kimden söz ettiğimizi bilmem anladınız mı?

Salıpazarı Cevizli Köyü İmam Hatibi İsa DÜDÜKÇÜ´den söz ediyorum.

Şu anda Salıpazarı ilçesi Sarıhasan Köyü Menderes Camisi´nde görev yapıyor ama biz onu yine de ´Cevizli Köyü İmamı´ olarak tanıyoruz. Çünkü 27 yıl 5 ay görev yaptığı bu köyde vatandaş ile adeta bütünleşmiş.

Kimdir İsa Düdükçü? Ben onu yazma hakkını nereden buluyorum?

Ben onu 35 yıl önce 1981-1982 öğretim yılında Terme İmam Hatip Lisesi´nin 3A sınıfı 173 numaralı öğrencisi olarak tanıdım.

Terme´nin Sakarlı Beldesi Cumhuriyet Mahallesi´nde Eylül 1967´de doğan İsa Düdükçü, ilkokulu mahallesinde okuduktan sonra iki yıl Terme Kur´an Kursu´na devam etti. Sonra Terme İHL orta kısmına kayıt yaptırdı ve 1987 yazında bu okulun lise kısmından mezun oldu. Mayıs 1988´de de Terme Cevizli Köyü İmam Hatibi olarak memuriyet hayatına başladı. ?Terme Cevizli Köyü? diyorum, çünkü Cevizli o zamanlar Terme´ye bağlı bir köydü ve Salıpazarı´nın ilçe olmasından sonra bu ilçeye bağlanmıştır.

İsa Düdükçü sakin, efendi ve saygılı bir kişiliğe sahipti. Öğretmenlerini yoracak veya üzecek bir davranışta bulunmamıştır. Daha o günlerde aktif kimliği belli oluyordu. Ben onu daha çok milli bayramlardaki koşulardan hatırlıyorum. Eğer yarışta İsa Düdükçü varsa endişelenmenize gerek yoktur. Çünkü onun yarışı kazanacağından eminsinizdir.

Termespor üzerine görüştüğümüz eski futbolculardan Ömer Zomp, ?Ben futbolun yanı sıra lisenin atletizm takımında da yer alırdım. Miliç´ten başlayıp, şehrin içinden geçerek Garaj mevkisinde biten uzun mesafeli yarışlar yapardık. Bu yarışlarda İmam Hatip Lisesi ile hep rekabet halindeydik? demiştir. Ömer Zomp´un, ?Ya ben 1. gelirdim ya da o? dediği koşucu, İsa Düdükçü olmasın?

Bu yazıyı yazmama vesile olan olay, bu kadar işleri arasında ve 49 yaşına rağmen, Kasım 2016´da koşulan Avrasya Maratonuna katılmış ve yarışı tamamlamış olmasıdır. 2014 ve 2015 Avrasya Maratonlarına da katılan İsa Düdükçü, ?Kıtalararası Atlet? ünvanını almıştır.

11.470 sporcunun katıldığı 15 km.lik bu yarışı 344. olarak tamamlamayı başarmıştır. ?İlk 10´a mı girmiş ki, başarı diyorsun? derseniz, ?Evet, başarı? diyorum. Elbette bir yarışta en büyük başarı, ilk sıralarda yer almaktır. Ancak, uzun mesafe koşularında, derece bir yana, yarışı tamamlamak bile başarıdır. Siz bu yarışta kaç kişinin yarışı terk etmek zorunda kaldığını biliyor musunuz?

Biz bu yazıda onun etkinliklerinin yarısına bile yer veremedik. Onun hakkında ?On parmağında on marifet var? diyen Nazmi Kılıç haklıdır.

Ben onunla iftihar ediyorum. Kendisini tebrik ediyor, görevinde ve çalışmalarında başarılar, sağlık ve afiyetler diliyorum.