Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


FIRSATI KULLANMAYALIM


Biz bu vatanı kolaylıkla kazanmadık.

Yedi düvel bize karşı ne kadar savaş açmışsa da hepsini kazanmasını bildik.

Son günlerde basit olaylarla kalkınmamızı hazmedemeyenler şimdilerde bize ekonomik ambargo uygulayarak bizi dize getirmeye çalışıyor.


Bir çok zorluğu yenen ulusumuz, bu zorlukları da aşacaktır.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, ekibi ile birlikte kelle koltukta her konuda mücadele verirken bizlerin de onun yanında olması gerekir.


Esnafımız ve halkımızın dövizle ilgili mücadeleye yardımcı olması gerekir.


Ben bu konuda bir anımı buradan aktarmak istiyorum.


İngiltere´de subaylık görevi üstlenen çok değerli bir kardeşim, İngiltere´de aynen bizim gibi bazı baskılarla ekonomik sıkıntıya düştüğünü söyledi.


İngilteredeki yöneticiler radyolardan halka yayın yaparak devletin güç durumda olduğunu, kendilerine gelecek devlet memurlarına emanet olarak makbuz karşılığında altınlarını vermelerini anons etmiş.


Komutanın yanında oturan bir İngiliz kadını gelen memura kolundaki iki bileziğini verirken; geri gitmekte olan memuru tekrar çağırarak parmağımda ?Ölen eşimden kalan bir alyansım var onu da vereyim.?diyerek yüzüğünü vermiş.


Komutan, eşinden hatıra kalan alyansı neden verdiğini sormuş.


O da ?Devletim zor durumda olmasaydı benden bunu istemezdi.? demiş.


Görüyoruz ki; memleket sevgisi olan insanlar, devletinin güç duruma düştüğü zaman yanında oluyor. Biz bunun adına memleket sevdası, yurt sevdası diyoruz.


Zorlukları fırsata çevirmeye kalkanlar, nasıl bir yanlışın içerisinde olduklarını hiç düşünmüyorlar mı?


Döviz çalkantılarını halka yansıtmak, döviz değerinde olmayan malları bile döviz değerinde satmaya kalkmak memleket sevgisiyle bağdaşır mı?


Bunların kimlere yalakalık yaptığını, fırsatı kimler için değerlendirdiklerini, benim büyüklerim çok iyi görmekte ve takip etmektedir.


Bu memleketi kolay kazanmadık. Memleketimizin bir karış toprağını da hiç kimseye vermeyiz. Bu böyle bilinmeli.

Yarınınız bu gününüzden güzel olsun...