Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Nazmi KILIÇ


GÖNÜLLERİ BİRLEŞENLER (TÜRK EĞİTİM SEN)

Meslek hayatımın 35. Yılında mensubu bulunmaktan onur duyduğum Türk Eğitim Sen in ilçe temsilcisi olarak Antalya´da yapılan Eğitim ve İstişare Toplantısına katıldım.


Meslek hayatımın 35. Yılında mensubu bulunmaktan onur duyduğum Türk Eğitim Sen in ilçe temsilcisi olarak Antalya´da yapılan Eğitim ve İstişare Toplantısına katıldım. 03-06 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılan bu toplantı benim sendikal faaliyetler kapsamında ilk toplantımdı. Bu toplantı vesilesi ile yeni dostluklar edindik, yeni yüzlerle tanışma fırsatı bulduk. Ülkenin dört bir yandan gelen temsilcilerle gönül birlikteliği kurduk. Bu buluşma hayırlara vesile olur inşallah.
İlçe temsilcileri toplantısına katıldıktan sonra sendikal faaliyetlere katılmakta çok geç kaldığımı hissettim. Birçok genç kardeşimin varlığını ve enerjisini görünce bu hizmette geri saflarda bulunmanın ne kadar anlamsızlığını gördüm. İnşallah bu sorumluluk bizde olduğu süre içinde hayırlı hizmetlere vesile oluruz. Dışarıdan bakıldığında bu toplantılar turistik seyahat gibi görülse de hiçte öyle olmadığı, bırakın saatini her dakikasının dolu dolu geçirildiğini veya geçirilmesi gerektiği gerçeğini gözlemledim.
Seminer çalışmalarımızın ilk günü genel başkanımız Talip GEYLAN bizlere oldukça samimi bir üslupla hitap etti. Sendikamızın genel faaliyetleri ve gündeme ilişkin konularda gerekli bilgiler verdi. Genelde üzerinde durduğu husus eğitim ve geleceğe yönelik atılması gereken adımlardı. Eğitim konusunda Türk Eğitim Sen varını yoğunu ortaya koyarak işini özümsendiği, üzerine düşen sorumluluğu yerine getrime çabasını ortaya koydu.
Akabinde Doğu Türkistan´da soydaşlarımızın maruz kaldığı zülüm ile ilgili Hacıbayram Veli Üniversitesi Dış İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdürreşit Celil KARLUK bir konferans verdi. Bu konferansta Çin´in Doğu Türkistan´da uygulamaları katılımcıları derinden etkiledi. Kendisi de Doğu Türkistan kökenli olması sebebiyle bizzat kendisi ve yakınlarının yaşantısından aktardıkları insanlık adına çok düşündürücüydü. Herkesin acaba neler yapılabilinir cinsinden zihin jimnastiği yapmasına vesile oldu. Türk Eğitim Sen, Türk dünyasına kayırsız kalamazdı. Bu konuyu buraya taşımakla ne kadar isabetli tercih yapılmış. Düşünenden Allah razı olsun.
İkinci gün süren seminer çalışmalarımıza ?Kamusal Alanda Protokol ve Davranış Kuralları? adlı semineri eğitimci Nihat AYTÜRK tarafından verildi. Hakikaten Nihat AYTÜRK hocamızın semineri esnasında kamuda protokol konusunda bildiklerimizin yanında bilmediğimiz birçok hususun olduğunu öğrenmiş olduk. Verdiği bilgiler sadece kamuda değil özel hayatta da gerekli olan bilgilerdi. Daha sonra Genel Sekreter Musa AKKAŞ, Genel Başkan Yardımcıları, Mehmet Yaşar ŞAHİNDOĞAN ve Selahattin DOLGUN yönetiminde İlçe Başkanları İstişare Toplantısı yapıldı. Burada ilçe temsilcileri çeşitli hususlara ilişkin çalışmalarını anlatıp görüşlerini, düşüncelerini paylaştılar. Kürsüde söz alanlar ve alamayanlarda hazırladıkları raporları, dilek ve temennilerini sundular. Ben de birkaç arkadaşımın iletmemi istediği önerilerini raporlaştırarak sundum. İlçe Temsilcileri İstişare Toplantısı Genel Başkan Talip GEYLANIN kapanış konuşmasıyla sonlandırıldı.
Bu seminere katılacağımız tarihi ilk öğrendiğimde heyecanlanmıştım. Bu heyecanı hissetmemek mümkün değil. Yurdumuzun dört bir yanından gelmiş her biri birbirinden kıymetli Kutlu Davanın uç beyleri ile bir arada olma onurunu yaşadık. Böylece ?Gönülleri Birleşenler Büyük Türkiye Buluşması? nı gerçekleştirdik. İsmiyle müsemma bu buluşma benim için en anlamlı yaşantılarımdan biri, yaşanmış güzellikler olarak hafızamızda yerini alacaktır.
Biz hakikaten ?Gönülleri Birleşenler ? in oluşturduğu bir sendikayız. Mücadelemiz gönlümüzün birbirimizle olduğu kadar geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızla, milletimizle birleşmesini sağlamaktır. Bizim yegâne derdimiz, çabamız gayretimiz bu yöndedir. Gönülleri Birleşenlere selam olsun. Derdi, tasası, ülküsü çocuklarımız, vatanımız ve milletimiz olan Gönülleri Birleşenlerin Allah yar ve yardımcısı olsun. Sağlıcakla kalın.