Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ahmet SEZGİN


"GÜLLERİMİ VER ANNE" İSİMLİ KİTABIM HAKKINDA


?Sevgili Ahmet Sezgin´de yanık bozkırın çığlığı gibi bir avaz gördüm. Sevdasına, sevdalısına seslenirken Türkçemizi imbikten süzer gibi kullanıyor. Kimi kez yârin dudağında, kimi kez gönül odağında, kimi kez şehidimizin bağrında, kimi kez Terme´nin verimli toprağında açtırıyor güllerini. Bozkırın sarı sıcağında şavkıyan ateş gibi mısralar gördüm onun şiirinde. Gençliğimizin ve geleceğimizin gül kokulu yamaçlarına doğru yüreği yaralı bir serçe gibi tek başına yol alıyor Terme topraklarında.?

(Baha Rahmi Özen, Terme Bilgi Gazetesi, 18 Temmuz 2007)

?Güllerimi Ver Anne, Şair Ahmet Sezgin´in 110 sayfalık şiir kitabı. Sezgin, hece vezniyle olduğu kadar da serbest vezinle şiir yazmaktadır.?

(Abdurrahim Karakoç, Vakit, 31 Mayıs 2007)

?Şiirlerinde Divan ve Halk edebiyatı geleneğiyle modern şiiri mezcetme çabasında olan Ahmet Sezgin, bazen vezinli ve kafiyeli, bazen de serbest tarzda şiirleriyle dikkat çekiyor. Samimi bir sesle yakarışa, hüzne, sevince kapı aralayan şiirleri var Ahmet Sezgin´in. Bireyin sancısını inancın süzgecinden geçiriyor ve gözyaşlarına hasret insanların portresini sunuyor okura. Okudukça anlamlanıyor mısralar ve umut taşıyor mısralar.?

(Bünyamin Yılmaz, Millî Gazete, 28 Ekim 1999)

?Şair; hece ve serbest vezinle yazdığı şiirlerinde ağırlıklı olarak hakiki aşkı yani Allah, Peygamber, insan, vatan, millet ve anne sevgisini ele alıp işlemiş ve tamamıyla sosyal bir tema olarak sanata mal etmiş. Daima güzelliğe, adalete ve sevgiye yol gösterici olmuş; zulmü, cehalet ve haksızlığı lanetlemiştir.?

(M.Halistin Kukul, Terme Birlik Mefkûre, 15 Mayıs 2003)

?Her şiirinde insana ait derin bir felsefe var. İnsan, onun şiirlerini okurken yaşamı ve insanları bir başka türlü algılıyor.?

(Ali Abdülkerimoğlu, Anadolu, Manisa, 5 Ekim 2001)

?Şair, herkesin gül kadar güzel, gül kadar temiz ve masum olduğu günlerin teknoloji ilerledikçe bozulmaya yüz tuttuğunu anlatır.?

(Yılmaz İmanlık, Yeni Dünya, Eylül 2000)

?Şiir kitabınız oldukça titiz bir çalışmanın ürünü. Ebat, kapak, dizayn güzel. Şiirleriniz de hakeza.?

(A.Vahap Akbaş, 1999)

?Eski ve yeni şiirleri arasında belli bir fark bulunan şair, inanan gönlün ıstıraplarını dile getirmiş.?

(Yusuf Dursun, Türk Edebiyatı, Ağustos 2000)

?Sevgiden, aşktan, gönülden yana içimizde bir şeyler kıpırdıyorsa, huzurlu ve keyifli bir ortamda Güllerimi Ver Anne isimli şiir kitabını okuyalım.?

(Eyüp Şentürk, Terme Bilgi Gazetesi, 23 Mayıs 2007)

* (Ahmet Sezgin, Güllerimi Ver Anne, Etüt Yay. Samsun, 1999, 2007)