Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


GÜLÜMSEYİN BİRAZ

GÜLÜMSEYİN BİRAZ


Aylardan berdidir miting alanlarında, tv ekranlarında bir nefret ve kindarlık söylemidir gidiyor. Bu liderlerin söylemleri şimdilik böyle. İleride ne olacağını biz de kestiremiyoruz. Termemize gelip başkan adaylarının nasıl samimi olduklarını, birbirleriyle ne kadar seviyeli konuştuklarını bir görseler, utanırlar diye inanıyorum. Hani veren el, alan elden iyiydi. Hani size taş atana, siz ekmek atın, diye hadisler vardı? Hani atalarımız, iyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin karı demişlerdi nerde kaldı bu sözler. Bırakın şu kini… Bırakın artık nefreti. Gülümseyin birbirinize. Zira siz böyle asık suratlı, nefret söylemli olunca bu durum bizlere de sirayet edecek diye korkuyorum. Göstermelik de olsa uzatın ellerinizi birbirinize. Kenetlenmek bu kadar zor mu? Neyi paylaşamıyorsunuz?

Yüreklerinizde patlayan şu bombaları susturun artık!Şimdi şurada bir AKP`li yansa onu o yangından çekip almayacak mıyız?Şimdi şurada bir CHP`li taşın altında kalsa onu çekip çıkarmayacak mıyız?Şimdi şurada bir MHP`li boğulsa onu suda mı bırakacaksınız?Van`da deprem oldu hepimiz koşmadık mı?Hakkari`de olsa koşmayacak mıyız? Alevi olsa, sunni olsa, Kürt olsa ne fark eder. Kim bu insanlar? Komşularımız, arkadaşlarımız, dostlarımız, akrabalarımız değil mi? Bizim insanımız değil mi? Neyin öfkesi bu?

TWİTTER KUŞU

Ne yalan söyleyeyim,twitter`den ben de anlamıyorum. Bir sayfayı zar zor açtım, baktım bana göre değil. Bir Facem var, onu da ahir zamanda dostları görür, haberleşir, helalleşirim diye kullanıyorum. Arada güzel ve faydalı gördüğüm sözler ve videolar olunca da paylaşıyorum.Şimdi twitter kuşunu susturulmuş. İnsanımızın yasaklara karşı bir sempatisi var. Daha çok öttürmeye başlamışlar. Bu gençler bir alem. AB ve uygar dünya tepkili... Muhalafet ve gazeteler, hasılı herkes mavi kuşla ve yolsuzluklarla meşgul. Ülkenin doğusu ise başka alem...PKK Diyarbakır`da Nevruz bahanesiyle gövde gösterisi yaptı...İzlediniz mi, yok. On binlerce insan PKK, HPG, KCK bayrakları altında toplandı. İçlerinde bir tane Türk Bayrağı var mıydı? Olmasın zaten. O kirli ellerde yükselmesini ben de istemem. Öcalan`ın posterleri, yüzü poşulu teröristler meydanı doldurmuş.”Özgürlük ve tam bağımsızlık” sloganları attılar.

Bu dev gösteriyi, yerli yabancı 300 civarında gazeteci ile 600 yabancı siyasetçi ve diplomat izledi. Meydanda terör örgütü yönetmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bir kişinin, Öcalan`ın, devletin kontrolünden geçirilmiş mektubu okundu. PKK ile yürütülen müzakerelerin yasallaştırılmasını isteyen Öcalan diyor ki:
“Direnişimiz, Anadolu Kürdistanı ve Mezopotamya halkları içindir. Hükümet ve devlet bu gerçekliğe uygun bir ciddiyet geliştirmekle yükümlüdür.”

Peşinden Kandil`deki PKK lideri Cemil Bayık`ın videolu mesajına geçiliyor. O da tehdit ve isteklerini sıralıyor: “Başkan Apo ve KCK tutukluları derhal serbest bırakılmalıdır...”
Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütü liderlerinin mesajlarının böyle ulu orta okunduğu görülmüş şey değil. Ardından özerkliği ilan edeceklerini açık açık beyan ediyorlar. Ardından bağımsız Kürdistan. Gözünüz aydın. Bir oğlunuz oluyor. Siz böyle birbirinize düşmüşken, adamlar malı götürüyorlar. Şimdi seçim zamanı. Ne desek boş. Gözümüz seçimden başka bir şey görmüyor. Pırıl pırıl beş tane adayımız var. Ne diyelim ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun, dostluk ve sevgi kazansın,Terme kazansın. Kalın sağlıcakla.