Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


HASTALIK, SABIR, DUA VE KİTAP


Ramazan Bayramı sonrasında ağır bir felç geçirip yatağa mahkum olan sevgili babamla yaklaşık 2 ay boyunca gece gündüz ilgilenmeye, onun ihtiyaçlarını gidermeye, anne ve babamın duasını almaya dolaysıyla Allah´ın rızasını kazanmaya gayret ettik.Allah insanlara kaldıramayacağı yük vermez. İnşallah şükreden ve sabredenlerden oluruz. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin dediği gibi: "Mevla görelim neyler/ Neylerse güzel eyler." Her sıkıntıya karşı Allah, sabredecek güç de verir, sabredilirse ferahlık da verir.

Hz. İbrahim´in tevhid ve feragatini, Hz. İsmail´in teslimiyetini, Yusuf Aleyhisselamın iffetini, Eyyub Aleyhisselamın sabrını, Hz. Yunus´un tövbesi ile Hz. Ebubekir´in sadakatini, Hz.Ömer´in adaletini, Hz. Osman´ın hayasını, Hz. Ali´nin ilim ve cesaretini, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)´in en güzel ve üstün ahlakını anlayıp örnek alanlardan eyle bizi yarab!

Gerek 20 günlük hastanedeki tedavi sürecinde gerekse evdeki bakım sürecinde uykusuz, çileli, zor gece ve gündüzlerimde bile fırsat buldukça en büyük dostum, sığınağım, hobim, kültürel, zihni faaliyetim, zevkim kitap okumak oldu.Yazma ve gezme yönünden çok zayıf bir yaz tatili geçirsek de tefekkür, okuma, sabır yönünden çok zengin bir tatil geçirdik hastane ve evde. Okuma alışkanlığı, zevki, sorumluluğu olan insanlar için okuma önünde engel yok gerçekten.Gazete ve dergiler dışında 2 aylık dönemde okuduğum kitap ve yazarların isimlerini kitap dostlarıyla paylaşmak istiyorum:

1-Kutlu Doğum Kutlu Peygamber (Salih Suruç, siyer), 2-Nar Çiçeği (Yılmaz İmanlık, roman), 3- Hayırlı Haber (Selvigül Kandoğdu Şahin, öykü), 4-
Gönlümün Kayıt Defteri (Zeki Ordu, deneme-anı), 5- Eşref Saat (Şevket Rado, sohbet), 6-Yaşamak Tutkusu (Metin Kökten, roman), 7-15 Temmuz Direniş


Şiirleri Antolojisi (Cevat Akkanat, güldeste), 8- Zamana Adanmış Sözler (Sezai Karakoç, şiir), 9- Bilge Öğretmen (Ali Erkan Kavaklı, roman), 10-Bir Meczubun Rüyası (Oktan Keleş, roman), 11- Nasıl Yaşadılar Nasıl Öldüler (Burhan Bozgeyik, biyografi), 12- İçimde AVM Var (Sadettin Ökten, deneme).


Çeşitli tür ve yazarlara ait bu eserlerin bir kısmını ikinci kez okudum.Hepsi de iyi geldi yaralı yüreğime ve yorgun zihnime.Bana güç, moral, direnç, sabır, huzur ve şuur verdiler.Kitaplar insan dostlarından daha vefalı ve şifalı. Yazarlarımızın yüreklerine sağlık...İyi ki varlar, iyi ki yazmışlar.


Şiir, şuur, tefekkür, okuma, ilim, irfan, sabır ve şükür ile kalın efendim.

Mübarek Kurban Bayramı´nızı tebrik eder; ülkemiz ve İslam âlemi için hayır, adalet, özgürlük, kardeşlik, barış, huzur ve dirilişe vesile olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim. Selam, dua ve muhabbetlerimle.. .