Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

MİSAFİR KALEMLER


Havva Ayça BALİ

OMÜ Fransızca Öğretmenliği


UMUT YEŞERTMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Huzuru somutlaştıran, umut vaat eden, özgürleştiğimiz, inandığımız, özlediğimiz, bir şeylerden emin olup emin kaldığımız yerdir doğa. Bir bakışa hayallerimizi sığdırıp bir nefeste hayallerimizi yaşadığımız o yerdir.

Gidilip kavuşulan, ulaşılan sevinçlerdir. Tatlı bir rüya içinde durulduğumuz gerçekliktir. Mucizedir ve her şeyi her şeye rağmen sevebilme cesaretini derinden hissettiğimiz tek yerdir!

Hal böyle iken, nasıl olur da kendini doğaya adamaz insan! Nasıl olur da bir kuş cıvıltısında neşeyi tadıp bir kar tanesinde ümidi aramaz!

Ben de kendini doğaya adayanlardanım!

Bazen bir kelebek görürüm. Bir kelebek olup onunla uçasım gelir? Bazen bir ağaç olmak isterim; kelebekler dallarına konduğunda anlayabilmek için ağacın haklı gururunu ve mutluluğunu.

Ve ben de TEMA diyenlerden, dilinden düşürmeyenlerdenim!

Önceki yaşantımda yalnızca bir gönül bağım olsa da, artık Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal
Varlıkları Koruma Vakfı´nın bir üyesiyim, ne mutlu!


Ağaçlara sarılasım, çimeni koklayasım, yaprakları narince okşayasım geliyor!

Elimden geldiğince farkındalığı yüksek bir insan olmaya çalışıp farkındalığı yüksek insanları çevre edinmeyi amaçlıyorum.

Bilinçle hareket eden, durağan olmayan, kendi ve hayat arasında katkı alışverişi olan insanları seviyorum! Sevginin iyileştirici etkisi olduğuna inanıyorum ve başkasının derdiyle dertlenen, fayda sağlamayı amaç edinen insanların çokluğuna şükrediyorum? Çünkü fayda sağlamak bizleri diri tutar, biliyorum!

Derin bir saygı; kendine, doğaya, çevreye. Vicdan, emek ve sonsuz sevginin olduğu yani TEMA ruhunun hakim olduğu bir evren herkesi mutlu kılar.

Gelin, siz de el verin bize. Kalplerimiz doğa için çarpsın! İhanet etmeyin yarınlarımıza. Doğa, çocuklarımızı sevgiyle kucaklasın

İnandığımız değerler var, bizleri ayakta tutan. Mücadelesini hep birlikte vereceğiz

Bizler bu topraklarda umut yeşertmeye devam edeceğiz!