Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yılmaz İMANLIK


HAYAT YUMAĞI

HAYAT YUMAĞI


Elinize büyük bir ip yumağı alın, sonra  bir uçurumun başına oturup yumağı uçurumdan aşağı salın. İpi bir ucunu elinize alın. Sonra ipi elinizle çekmeye çalışın. Geri alabilir misiniz? Alamazsınız.
Siz ipi kendinize doğru ne kadar çekerseniz çekin yumak, o kadar hızlı çözülür ve o kadar aşağıya gider. 
İşte hayatımıza anlam katan birçok şey de böyledir.  Mesela zaman... Zamanı iyi değerlendiremeyip hor kullanırsanız sonra size lazım olduğunda ne kadar geri getirmeye, toparlamaya çabalarsanız çabalayın geri getiremezsiniz. O yüzden zaman karşısında durduğunuz yer önemlidir.
Hayatımıza alacağınız  insanlar zamanınızı doğru kullanma konusunda önemlidir;,zira boş insanlar zamanı boşa harcamanıza  neden olurken dolu insanlar dopdolu yaşamanızı sağlayabilir.
O yüzden yanlış kişilerle yalnız bir yolda yürürseniz sonuçta varacağınız yol, o uçurumun başıdır.
Tehlike anında yanınızda olanlar, sizi o uçurumun başından ya çeker alır ya da aşağı iter.
Ertelediğiniz hayallerimizi düşünün. Hayallerinizi ne kadar ertelerseniz gerçekleştirme olasılığınız o kadar uzaklaşır sizden.
Zamanla çoğalan ve gerçekleştiremediği niz hayallerinizin ağırlığı ruhunuzda fay kırıkları oluşturur.  Peşinden büyük depremler gelir.
Uçurumun başına gelmeden düz yolda yürürken daha toplamak istediğiniz çiçekleri toplayın, sevdiğiniz insanları, kelebekleri sevin; dinlemek istediğiniz şarkıları dinleyin doya doya. Bütün canlılara selam verin.
Uçurumun başına Geldiğinizde her şey için çok geç olabilir...