Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Seyfi GÜNAÇTI


HAYATTA NELER OLUYOR?


Allah insanoğluna akıl diye bir nimet vermiş. İnsan aklıyla iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırabilir. Allah insana bir de irade vermiş. İnsanlara verilen bu iradeye ?Cüzi İrade´ diyoruz. İnsan iradesiyle de iyiyi seçip kötüden uzak durabilir.

            Fakat bazı durumlar var ki insanın iradesi dışında gerçekleşiyor. Bunlar bazen ilginç durumlar olabildiği gibi bazen de insana acı veriyor. Şimdi insanların başına gelen bu ilginç tesadüflerden bazılarını görelim.

            *          *          *

Bir babanın en acı günü

Taşımacılık yapan ailede baba ve oğulun kamyonları zıt yönlerden gelirken Bolu Dağı´nda karşılaştı. Oğlunun kullandığı devrilmiş kamyonun yanına gelen babayı, teselli etmek mümkün olmadı.

Bolu Dağı bu sabah, geçimini taşımacılıkla sağlayan bir ailenin yaşadığı acıya sahne oldu. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, nakliyatçılık yapan ailenin oğlu İmdat Hasdemir (29) yönetimindeki 25 LA 689 plakalı kamyon saat 06.00 sularında Bolu Dağı´nın Kaynaşlı mevkisinde virajı alamayarak devrildi.

Son anda kamyondan atlayarak kurtulmaya çalıştığı öğrenilen Hasdemir, devrilen aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Yanında bulunan Suat Özmen ise kazadan yara almadan kurtuldu. İmdat Hasdemir´in, Kayseri´den İstanbul´a sanayi ipi götürdüğü bildirildi.

Bu arada, diğer oğluyla İstanbul´dan kamyonuyla dönmekte olan baba Mehmet Ali Hasdemir, İmdat Hasdemir´in kullandığı aracın kaza yaptığını fark ederek durdu. Kaza yerine gelen baba, oğlunun öldüğünü öğrendi. Acılı babayı kazayı soruşturan jandarma yetkilileri teselli etmekte güçlük çekti. (Milliyet, 22.04.09)

              *        *          *

             Yardımına koştuğu yaralı, kızı çıktı

             Konya`da trafik kazası sonrası yaralanan kişiye yardım etmek için olay yerine koşan kadın, yaralının kendi kızı olduğunu görünce sinir krizi geçirdi.

            Edinilen bilgiye göre, Seniha T. idaresindeki 34 UH 4242 plakalı otomobil, merkez Meram ilçesi Mevlana Caddesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Seher Yanık`a (19) çarptı. Kazada genç kız yaralandı. Olay yerinden geçen ve özel bir hastanede hemşire olarak görev yapan Fadimana Yanık, yaralıya müdahale etmek istedi. Bu sırada yerde yatan kişinin kızı Seher olduğunu gören Yanık, yere yığıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan genç kız, ambulansla Konya Numune Hastanesi`ne kaldırıldı.

            Hastanede sürekli ağlayan Fadimana Yanık, ?Kaza benim bulunduğum yerden biraz uzakta oldu. Yaralıya yardım etmek için hızla olay yerine gittim. Ancak yerde yatan benim kızımmış. Gözlerime inanamadım?  dedi. (Gazeteler, 13.03.2009 Cuma)

           *            *          *

            ?Allah ailesine sabır versin´ diyerek geçtiği kazazede kızı çıktı

           Muğla´da bir baba, hayatta başına gelebilecek en acı rastlantıyı yaşadı.

          Acı olay Milas´ta meydana geldi. 35 yaşındaki K.K.´nın kullandığı 55 LF 103 plakalı otomobil, 19 Mayıs Bulvarı´nda yolun karşısına geçmeye çalışan 14 yaşındaki lise öğrencisi Özlem Çalışan´a çarptı. Genç kız olay yerinde hayatını kaybetti.

       Kaza mahalline tesadüfen gelen Mustafa Çalışan, ölen kişinin 14 yaşında bir kız çocuğu olduğunu öğrenince , ?Benim de böyle bir kızım var. Allah ailesine sabır versin? diyerek olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra kaza yerine eşi Ayten Çalışan ile tekrar gelen Çalışan, kızının eve gelmediğini anlatarak polislerden bilgi almaya çalıştı. Polisler, kazada hayatını kaybeden genç kızın Özlem Çalışan olduğunu anne babasına güçlükle söyledi. Kızlarının öldüğünü öğrenince fenalık geçiren çifte, sağlık görevlileri müdahale etti. (Gazeteler, 07.11.2009)

       *       *       *

         Allah cümlemizi bu gibi acı olaylarla karşılaşmaktan korusun.