Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hasan ÖZDEMİR


HAYDİ ÇOCUKLAR OKULA


Uzun bir yaz tatilinden sonra çocuklarımız nihayet ders başı yaptı. Okulların bahçeleri cıvıl cıvıl doldu, taştı dün. Çoğunlukla annelerinin elini tutup okula gelen çocukların içinde bir tarafta ağlayanları, diğer tarafta gülenleri görmek mümkündü. Okula gelip kitaplarını ve ihtiyaç listelerini alanlar soluğu kırtasiyecilerde aldı. Aldılar almasına da oralar okullardan daha fazla kalabalık, ana-baba günüydü adeta. Gece 24´lere kadar açık olmalarına rağmen alışverişe gelenlerin yoğunluğu hala bitmemişti.

İlçemizde bu yıl eğitim öğretim ilklere imza atarak da başladı aslında. İlk Fen lisesi olan Kozluk OMV bu yıl eğitim öğretime başladı. Fiziki yapısı süper olan bu okulun öğretmen ve idareci kadrosunun da çok iyi seçilmesi okulun geleceği açısından çok iyi olacağını düşünüyorum.

Bu yıl eğitim öğretimde bir ilk daha yaşandı ilçemizde. İlk özel lise olan Çözüm Temel Lisesi bundan sonra bu işte ben de varım diyerek, kolları sıvayıp Terme´ye hizmete devam dedi. Birikim dershanesinin tecrübeli ve deneyimli kadrosu elini taşın altına koyarak bu hizmete bende talibim diyerek çıktı yola. İlçemize hayırlı olsun, başarılarının devamını diliyorum.

Eğitim öğretimde bir başka ilk de ilk Etüt Merkezinin hizmete girmiş olması bence. İlçemizde büyük bir eksikliği giderecek olan bu merkez 1-8.sınıflara hizmet veriyor.

İlkokul, ortaokul, lise ve yüksek okul?28 Eylülde hepsi için de maraton başladı. Hepsinin de amacı güzel ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmek.

Önceki yıllarda ilk defa okula başlayanlar bir hafta öncesinden geliyordu okula. Hazırlık eğitimi ya da okula alıştırma dönemi yaşıyorlardı. Bu yıl olmadı. Bayram tatiline denk geldi, belki de ondandır. Ama faydası olduğunu düşünüyordum. İş annelere, babalara düşecek. Onlar biraz daha fazla yorulacaklar. Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz eminim ki her öğrenciye kendi çocukları gibi sahip çıkacak ve onların okula uyumları konusunda ellerinden geleni yapacaklardır.

Bu eğitim öğretim yılının öğretmen, veli ve öğrencilerimize; ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kalın sağlıcakla.