Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


HEY TERMELİ TERMELİ, NEDİR SENİN HALLARIN

HEY TERMELİ TERMELİ, NEDİR SENİN HALLARIN


Bu bir türkü aslında. Terme için derlenmiş tek türkü. Ümit Bekizağa derleyip, notaya dökmüş. Çoklarının da haberi olmayan bir türkü. Ama ben sadece bu türkünün adını alıp yazacağım bu hafta. Müneccim değilim ama ileride güzel şeylerin olacağını biliyorum. Bunu anlamamak için kör ve sağır olmak lazım. Daha önce demiştim 20 yıl bekledik, birkaç yıl daha beklemek yeterli.

Yıllardır kurulmasını beklediğimiz Kent Konseyi nihayet hayata geçirildi. Katılın,Birlikte Yönetelim diyor Şenol Hoca. Bundan daha güzel ne olabilir ki.İlçemizin bekleyen o kadar sorunları var , ancak birlik olursak elele verirsek bu sorunların üstesinden geliriz. Yetki devri yapmak, yetkiyi paylaşmak en güzel çalışma şekli bence. Ama yetki verilen kişiler sık sık da takip ve kontrol edilmeli. Yoksa kötü örnekler kapıda duruyor. Aynı şeyleri bir daha yaşamak , Terme için zaman ve güç kaybı olur bence. Çiçeği burnunda olan yeni oluşum Kent Konseyi ilçemize hayırlı olsun, başarılar diliyorum.

Termik santrallar konusu bu hafta da gündemin ilk sırasında yer alıyor . Samsun yerel basını bu konuda, lehte ve aleyhte bol bol yazılar yazdı. Hepsini de okudum. Samsun basını yazdıkça Şenol Başkan vatandaşı bilinçlendirmek için tüm gazeteleri toptan alıp vatandaşa dağıtıyor. Yeterli mi değil elbette. Haftaya okullar açılıyor. İlkokula yeni başlayacak olanlar, gelecek hafta başı tanışacak öğretmenleri ve okullarıyla. İlk ders Termik santraller olmalı bence. Öğrenciler daha sonra ki hafta öğretmenleri tarafından bilinçlendirilmeli. Ortaokula ve liseye gidenler bu konuda daha duyarlı olacaklardır emininim. Bu dünya ve güzel ilçemiz, bizden çok onlara lazım. Dedim ya sadece Şenol Başkanın gayretleri yetmez. Vatandaşlar olarak bizlerin de yanında olduğunu göstermeliyiz.

Müftülük de ne güne duruyor, diyorum kendi kendime. Cuma hutbelerinde bu konuya değinmeli. Vatandaşlar en uzak mahallelere kadar bu konuda bilgilenmeli. Gelecek olan tehlikenin vereceği tahribat konusu güzel bir dille anlatmalı. Yoksa bir değil birkaç santral daha karşımıza dikilir ,zayıf ve cılız kalırız. Bundan sonra da iş işten geçmiş olur, elimizden hiçbir şey gelmez. Mehmet Akif ne güzel demiş değil mi?

“Girmeden tefrika bir millete , düşman giremez;

Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez…

Dünya Barış gününüzü kutluyor,birlik ve beraberliğimiz daim olsun diyorum. Kalın sağlıcakla…