Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet SEZGİN


HİKÂYECİ VE DENEMECİ HÜZEYME YEŞİM KOÇAK

HİKÂYECİ VE DENEMECİ HÜZEYME YEŞİM KOÇAK


 

Hüzeyme Yeşim Koçak, 1990'lı yılların sonunda "Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması"nda ödüller alarak edebiyat dünyasında sesini duyurmuştu. 2001"de Beyan Yayınları'nın açtığı "İlk Romanlar Yarışması"nda "Çoban Aşkın Çocuğuydu" romanıyla üçüncülük ödülünü, 2010'da "Sarılmak" romanıyla "İLESAM- AKÇAY Roman Yarışması"nda birincilik ödülünü, 2013'te Berceste Dergisi tarafından "Yılın Hikâye Ödülü"nü, 2020 yılında da Türkiye Yazarlar Birliğince basın-fıkra dalı ödülünü kazandı.

Hüzeyme Yeşim Koçak; "Saklı Değerler", "Muhabbet Buyursun Gelsin", "Bekleyen", "Havva Hanım'ın Gamzesi", "Edebiyatçıysam Ne Olayım", "Hicaz Yaprakları" isimli çok değerli hikâye kitaplarının yanı sıra "Bırakın Güzel Konuşsun", "Bana Gönülden Çalıp Söyle", "Ey Ruhum Geldinse Masaya Vur", "Ötede", "Edibâne Süzülüşler", "Şapkanın Altı", "Hayat 7 Renktir", "Tuhaf Bir Açlık" gibi çok nitelikli deneme kitapları da yayımlanmış velut ve özgün üslup sahibi, çağdaş edebiyatımızın çok kıymetli yazarlarımızdandır. Çok kıymetli Yazar Hüzeyme Yeşim Koçak Hanım'ın şahsıma imzalayarak hediye etme lutuf ve inceliğinde bulunduğu "Şeyda'nın Örgü Keyfi" ve "Sevdalı Bir Yelpaze" isimli hikâye kitaplarını alıp okumanın heyecan ve mutluluğunu yaşadım yakın zamanda. Çok teşekkür ederim. Yüreğine, kelam ve kalemine sağlık…

Hüzeyme Yeşim Koçak'ın Ares Kitap'tan 2022 yılında çıkan "Şeyda'nın Örgü Keyfi" isimli kitabında özellikle de “Kalp Gözü”, “Önce Sarımsaklar Bozuldu”, “Aşk Yitiği”, “Yazarlık Dersleri”, “Üslup Meselesi”, “Profesör”, “Anlarsın” isimli öyküleri yüreğime çok dokundu. Yazarın zengin ve edebi bir dille, duru, akıcı, içten ve özgün üslupla yazdığı öyküler; yüreğimizin ve hafızamızın derinlerinde saklı nice sevgi, sevinç, mutluluk, özlem ve hüzünleri bazen nisan yağmurları bazen de meltem rüzgârları gibi ruhumuza dokunuyor. Çok samimi ve sahici duygular; çoğu zaman naif ve munisçe, adeta bir örgü keyfiyle bazen de ironik bir üslupla değiyor yaralı yüreklere. Ulvi bir derdi ve davası olan yazar, edebi bir üslupla ebedi değerlerimizi fısıldıyor gönül kulağımıza.

Yedi İklim, Mahalle Mektebi, Berceste, Gözyaşı, Sarmaşık gibi dergilerle "edebistan.com", "sanatalemi.net" gibi kültür, sanat, edebiyat sitelerinde hikâye ve deneme yazıları yayımlanan, romanlarında psikolojik tahlilleri ön plana çıkan, hâlen Konya’da Merhaba Gazetesinde köşe yazarlığını sürdüren Hikâyeci-Denemeci Hüzeyme Yeşim Koçak; Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Ocağı üyesidir.

2022 yılımda Etüt Yayınlarından çıkan “Gençler İçin Hikâye Antolojisi” isimli kitabımda “Yüzler” adlı kıymetli hikâyesine de yer verdiğim Hikâyeci-Denemeci-Romancı Hüzeyme Yeşim Koçak’ı zengin ve renkli Türkçeyle yazdığı dokunaklı ve güzel eserlerinden dolayı yürekten tebrik eder, yaşadığı Konya’da daha nice nitelikli kitaplara imza atmasını Allah'tan niyaz ederim. Çok kıymetli yazarımızın özgün, etkileyici ve değerli eserlerini de edebiyatseverlerin okumalarını tavsiye ederim.