Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hasan ÖZDEMİR


İLÇEMİZ GÜZELLEŞİYOR

İLÇEMİZ GÜZELLEŞİYOR


Dört yıldan beri bu gazetede köşe yazıları yazmaya çalışıyorum. Gördüğüm güzellikleri, doğru bildiğim konuları sizlerle paylaşıyorum. Son üç haftadır belediyemizin yaptığı, ilçemiz için yararlı gördüğüm çalışmalara değiniyorum. Önceden neden yazmıyordunuz derseniz eğer, eleştirilerim yapıcı olmakla birlikte, güzel bir şey görünce de yazarım inanın.

Kimsenin elinde sihirli değnek yok elbette ki. Bir kuruma atanan veya seçilen biri önce kurumunu, sonra çevresini gözlemler. Zayıf ve güçlü yönlerini not alır. Sonra da kolları sıvayarak başlar hizmetlerine. Terme`nin hizmet alanı o kadar genişledi ki, neredeyse üçe katlandı diyebilirim. Eskiden otuz bin kişiye hizmet verilirken, şimdi neredeyse doksan bin kişiye hizmet verilmesi gerekiyor. Çöp sorununu gelir gelmez ortadan kaldıran başkanımız Şenol Kul, bir müjdeli haberi daha bizimle paylaştı. Miliç Çamlığı halk plajı projesi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan bu proje hemen hayata geçirilecek. Karadeniz sahil yolu üzerinde bulunan ve yıllardır sahipsiz kalan bu eşsiz güzellik, nihayet hak ettiği değeri kazanacak. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla, daha güzel hizmetler alarak denizin ve kumun tadını çıkaracak.

Ayrıca karayolu kenarında bulunan, Terme MYO yanındaki ve karşısındaki çamlığın bakımı yapıldıktan sonraki hali, dudak uçuklatıyor. İnsanların içine girmeye korktukları ağaçlıklar ne kadar da güzel olmuş. Ağaçları yetiştirenlerin ve bu hale getirenlerin ellerine sağlık. Belediye çalışanları arasında görev dağılımı ve yetki paylaşımı da yapılmış. Ne güzel. Yıllardır özlemini çektiğimiz bir davranış biçimi. İşlerin ve hizmetin daha kısa sürede sonuçlanması için yapılması gereken bir çalışma örneği. Yıllar önce yazı işleri müdürüyken emekli olan, şimdi meclis üyesi seçilen arkadaşıma aşağıdaki sözü bir yerden bulup vermiştim. Şimdi yeniden yazıyorum bu sözü. Ekip çalışmasını o kadar güzel anlatıyor ki. Hun imparatoru Atilla diyor ki;

“Bütün yetkileri kendinde toplama, ancak ekip çalışmasıyla zafer kazanılır.
Başarılı olanı takdir et, başarısız ise görevde tutma.
Bir gün yerine gelebilecekleri endişesiyle, yetenekli insanların önünü tıkama.”

YILLAR SONRA GÜVEN OTEL
İlçemizde insanların rahatça konaklayabileceği bir otel nihayet hizmete girdi. Yıllardır ilçemize gelen misafirleri ya komşu ilçelere gönderiyor ya da öğretmenevinde ağırlıyorduk. Eski otogar bölgesinde hizmete giren otel, pırıl pırıl 1, 2 ve 3 kişilik odalarıyla misafirlerini bekliyor. Asansörlü ve teras katında oturma ve kahvaltı salonu bulunan otel 2-3 yıldız ayarında. İç ve dış mekan itibarıyla turizm bölgesini andıran güzellikleri, adeta göz kamaştırıyor. Girişimci arkadaşımızı kutluyor, büyük bir eksikliği ortadan kaldıran bu otelin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı Kutlarım.
Kalın sağlıcakla.

 

erolKAYA
26.04.2014 09:43:29
köşe yazınızı bu haftada sabırsızlıkla bekledik. tebrikler çok güzel konulara değinmişsiniz. yöneticilere destek vermek,hizmet almayıda haklı kılar.inşallah daha iyi şeyler olur.biz uzaktan sizin yazılarınızla herşeye vakıf oluruz. kaleminize kuvvet. Saygılarımla

AZMİ SEZGİN.
29.04.2014 17:50:26
SAĞOLASIN HASAN AĞABİ.NEGATİFLER BAZEN POZİTİF DURUMA GEÇER.ÇALIŞINCA OLUYOR ABİ.SAYGILARIMLA..SELAMLAR AZMİ SEZGİN