Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ahmet SEZGİN


İLKADIM KİTAP FUARI’NDAN GÖRDÜKLERİMİZ

İLKADIM KİTAP FUARI’NDAN GÖRDÜKLERİMİZ


3 ve 12 Haziran günlerinde yazar olarak Rahmi Özen ve Yılmaz İmanlık Hocamlarla Samsun/ İlkadım Kitap Fuarı’ndaydık. Az sayıdaki sevgili öğrencilerimle arkadaşların ziyaretleri bizi mutlu etti. Kıymetli şair ve yazar arkadaşlarla yüz yüze sohbet edip hasret gidermek de güzeldi. Terme Bilgi Gazetesi'nden bir çiçeğin hediye gönderilmesi, günün güzel sürprizlerindendi.

Samsun/ İlkadım Kitap Fuarı'nda ziyaretimize gelen İlkadım Belediye Başkanı Şerif Mırık Bey’e, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik Hocamlara; İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ile Şube Müdürü Ömer Pamuk Hocamlara; değerli Alaeddin Dursun, Mustafa Bilir, Nermin Eker, Celalettin Tutkun, Ali Parlak, Zeynel Abidin Payas, Birfani Mehmet Alan, Hasan Akbaş, Durmuş Tunacık isimli şair arkadaşlara; değerli meslektaşlarım Selim Eroğlu, Fahrettin Yıldız, Cevdet Balaban, Ali Ak, Mesut Bayram, Hüseyin Kabaş, Mehmet Batur Hocamlara; sevgili arkadaşlarım Yüksel Ordulu ve Adem Karameşe’ye, çok sevgili İsmail Erdim, Dursun Ergen, Yeter Sekmen, Arzu Kuşkovan, Nurullah Bütün, Esra Özden Karacan, Narin Kaya Batı, Sıla Kara, Hatice Kurt Bayrak, Yasemin Güven Kartal, Murat Pilge isimli öğrencilerime, sevgili yeğenlerim Büşra ve Yakup yeğenlerime; stantta birlikte olduğumuz başta Yılmaz İmanlık, Baha Rahmi Özen, Şengül Bektaş Keleş Hocam olmak üzere yazar kardeşlerime çok teşekkür ederim. Çok mutlu ettiler.

Hiçbir kitabımızın yayımlanmadığı Ateş Yayınları'na bize stantlarında yer verdikleri için teşekkür ederim. İlkadım Belediyesini kültür ve sanata katkılarından dolayı tebrik ederim.

Bizim arkamızda yazar olarak manevi destek veren ne yayınevimiz ne derneğimiz ne sendikamız ne vakfımız ne resmî kurumumuz ne de medyamız var. Bazı ünlüler gibi kendisinden imza alınıp fotoğraf çekinmek için kuyruğa girilecek popüler yönümüz de yok. Bu açıdan kitap fuarlarında gönül dostlarımızı ve sevgili eski öğrencilerimizi orada görmek bizi çok mutlu etmekte. Çünkü bizim için kitap fuarları bahane; tanışma, muhabbet ve paylaşmak şahane.

Kültür, sanat adına kitap fuarları faydalı faaliyetler elbette. Ama oralarda gördüğünüz kalabalıklar sizi yanıltmasın. Bizi tanımayan hiç kimse kitabımızı almıyor zaten. Çünkü popüler yazar değiliz biz. Fotoğraf çekinip sosyal medyada hava atılacak meşhurlardan değiliz yani. Hiçbir yetkili bizden kitap almadı. Hiçbir kurum olarak ziyaretimize gelmedi. Tanımadığımız hiçbir genç, "Gençler İçin Hikâye Antolojisi" isimli kitabımızı eline bile almadı. Yönlendirilmeyen hiçbir ilkokul ve ortaokul öğrencisi, onlar için hazırladığımız "Kırk Yazardan Kırk Hikâye" ve "Ortaokullar İçin Hikâye Seçkisi" isimli kitabımıza dönüp bakmadı. Arada ayraç var mı, bize ayraç verir misiniz amca diyen çocuklarla görüşmek nasip oldu. Öğretmenlerin çoğu bile popüler yazar arıyor. Büyük, erdemli, adil, öncü, tam bağımsız bir Türkiye'yi, "diriliş medeniyeti"ni inşa edecek, "Asım'ın nesli"ni yetiştirecek Âsım ruhlu eğitimciler, yazarlar, kültür adamları, yöneticiler nerde heyhât!

İdealist olmayan bir "uzman Türk dili ve edebiyatı öğretmeni" bir arkadaş dedi ki: "Ahmet Hocam, yayımlanmış 10 kitabınız var; 33 yıllık da idealist eğitimci-yazarsınız ama sizi Milli Eğitim Bakanlığı "uzman öğretmen" bile saymıyor.” İyi okuma ve yazmalar efendim ... Tefekkürle, şiir ve şuurla kalın.