Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Nazmi KILIÇ


İLKSAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İLKSAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI


Yakın tarih diyebileceğimiz 19 Haziran 2021 tarihinde İlksan Temsilcilik seçimleri yapılmıştı. Bu seçimde İlksan temsilcilerinin büyük bir çoğunluğu değişti. Yenilenen bu temsilcilerin İlksan hakkında bilgilendirilmesi için bir seminer yapılması gereği vardı. Sağ olsun İlksan yönetimi bu ihtiyacı dikkate alarak 19-25 tarihleri arasında “İlksan Stratejik Plan Hazırlık ve Bilgilendirme Semineri” yapıldı.

Katılımcının fazlalığı ve pandemi şartları sebebiyle toplantı iki grup olarak planlandı. 1. grup 19-22 Şubat, 2. Grup ise 22-25 Şubat tarihlerinde seminere iştirak ettiler. Bu seminere ilçe temsilcisi olarak ben katıldım. Önce ki dönem il delegesi olduğum için İlksanı daha yakından tanıma fırsatım olmuştu. İşin garip tarafı ben İlksanı bu dönemde yakından tanıdım. Katılmış olduğum genel kurul çalışmalarında bizim için yapılan olumlu faaliyetlere şahit oldum. Gördüğüm o ki yeni gelen temsilciler de tıpkı benim gibiydiler. İlksan hakkında yeterli bilgiye sahip olamayan temsilciler bu seminer sonrası yeterli bilgiye sahip oldular.

İlksanın bilgilendirme semineri esnasında bazı temsilcilerin sorumsuz ve anlamsız davranışlarına şahit olmak bizi endişelendirdi. Bilgilendirme sunumlarının akabinde temsilcilerin beş dakikayı aşmamak kaydıyla görüş ve düşüncelerini aktarma hakkı verildi. Konuşmacılar bu beş dakikalık süre içinde sözlerini bitirip kürsüyü sıradaki konuşmacıya bırakmak durumundaydı.

Kürsüye çıkan bir konuşmacı sözlerine yapılan sunumlardan ve verilen bilgilerden dolayı İlksan yönetimine teşekkür ederek başladı. İlksanın kardeşçe birlikte yönetileceği, İlksanın yaşatılarak daha ilerilere götürülmesine katkıda bulunacaklarını söyledi. Bu düşünceleri temsilcilerin takdirini kazandı.

Ancak arkasından İlksan yönetiminin meşru olmadığını, derhal Nisan ayında seçimli genel kurul yapılması gerektiğini söyledi. Buna şaşırdık mı hayır. Elbette ki yıllardan beri İlksanı kapatacağız diye yollara düşüp seçim kaybeden, bir sonraki seçime İlksan kapatılsın diyerek seçimi boykot eden, en son seçimde bütün varını yoğunu ortaya koyduğu halde yeterli çoğunluğu elde edemeyen düşünceden daha ne beklenebilirdi.

Kürsüdeki hatip sanki gitti yerine bambaşka biri geldi. İlksan yönetimine methiyeler dizerek, teşekkür ederek başlayan zat gitmiş bambaşka kimlikle salonu germeye başlamıştı. Vaziyet hiçte iyi görünmüyordu. Biz olası olumsuzluklara karşı arkadaşlarımızı sükûnete davet edip sakinleştirmeye çalışıyorduk. Ama aldığı vazife gereği hatip hadsizce konuşmasına devam ediyordu. Beş dakikayla sınırlı konuşma otuz dakikaya yaklaşmasına rağmen kürsüden inmiyordu.

Saygıdan yoksun hatip küstahça tavırlarıyla salonun ve sabır sınırlarını zorluyordu. Kürsüyü işgal edip mikrofonu söküp eline alan hatip zorla kürsüden alınıp toplantıya diğer konuşmacıların sunumlarıyla devam etti. Ortam bu gerginlikten sonra normale döndü. Diyeceğim o ki bir kişi bütün temsilcilerin tepkisiyle karşı karşıya kalmışken ertesi gün sosyal medyada yalan rüzgarları esmeye başladı.

Kürsüyü işgal edip hadsizlik yapan kişi son derece masum, konuşmak istemiş konuşturulmamış ve kürsüden uzaklaştırılmış yaygarası kopartılmış. Velhasıl vaziyet anlaşılmış oldu. İlksanı normal şekilde ele geçiremeyeceğini anlayınca anormal durumlar ortaya çıkararak yıpratmanın ve akabinde 1992 ye döndürmenin peşindeler. O da nedir İlksanı kayyuma devrettirip lağvettirmek. Böyle bir ihtimal söz konusu olur mu bilinmez ama bilinen bir gerçek vardır oda İlksan Yönetim Kurulu 2023 yılının Ağustos ayına kadar görevi başındadır. Şayet o zamana kadar bir kaza bela gelmezse yapılacak seçimde delege kimi seçeceğini, İlksanı bir adım daha yukarıya kimlerin getirebileceğini anlamış olacaktır. Dileğim aklıselimin galip gelip İlksan varlığının devam etmesidir. İlksan artık diğer meslek gruplarının gıpta ile baktığı, bizim neden yok dediği bir sandık olmuştur. Bu yüzden üyeleri temsil eden delegeler vakti zamanı gelince gereğini yapacaklardır.