Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet TÜRKAN


İMAM HATİP LİSELERİ ARAPÇA ETKİNLİK YARIŞMALARI

İMAM HATİP LİSELERİ ARAPÇA ETKİNLİK YARIŞMALARI


Bu yıl beşinci düzenlenen Arapça Etkinlikleri 16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonunda yapıldı. Yarışmaya dokuz bölgeden gelen bölge birincileri katıldı. Arapça Bilgi Yarışması, Arapça şiir Okuma Yarışması ve Arapça Hitabet yarışması olmak üzere üç dalda yapılan finaller büyük heyecan içinde gerçekleşti ve birçok ulusal ve yer televizyon ile birlikte birçok da Arap kökenli yabancı kanal tarafından canlı olarak yayınlandı.

Büyük bir coşku ve heyecan içinde geçen yarışma neticesinde Arapça Bilgi Yarışması dalında Kırşehir Kaman Anadolu İmam Hatip Lisesi 1.; Arapça Hitabet Ve Canlandırma Yarışması Dalında Sivas Suşehri İmam Hatip Lisesi 1. olurken Arapça Şiir Okuma Yarışması Dalında ise İstanbul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

Okulumuz Terme İmam Hatip Lisesi Öğrencisi ve Karadeniz Bölge Birincisi olan Fatma BAYIR yarışmaya Karadeniz Bölge birincisi olarak Arapça Şiir Okuma Yarışmasına katıldı ve Türkiye dördüncüsü oldu.
Türkiye genelinde on binden fazla öğrencinin katılımı ile gerçekleşen bu yarışmada bütün rakiplerini geride bırakarak Karadeniz Bölge Birincisi olan Fatma BAYIR aslında çok iyi bir performans gösterdi ve şiiri dinleyenlerin ifadesi ile aslında birinciliği fazlasıyla hak etti. Her yarışmanın mutlaka bir birincisi olacaktır. O da başka bir okula nasip oldu. Jürinin takdiridir diyecek bir şey yoktur.

Öğrencimiz aylardır Meslek dersleri Öğretmeni İbrahim ALTUN ile birlikte büyük bir emek ve gayretle çalıştılar ve Okulumuzu ve ilimizi temsilen Türkiye Finaline katılan dokuz okuldan biri oldular. Öğrencimizin ve öğretmenimizin ve destek veren diğer öğretmenlerimizin ellerine, dillerine ve gönüllerine sağlık. Sağ olsunlar var olsunlar.

Bu süreç içerisinde çoğu zaman okul ve yönetimi dışında çok da destek görmediler. İl ve bölge birincisi olmasını çoğu kimse duymadı bile. Ne bir ödül ne bir tebrik ne de bir tatlı bir söz bile duymadık. Kendi imkânlarımızla bu süreci yönettik. Okulumuzu ve ilimizi temsil ederek Türkiye dördüncüsü olarak döndük.

Gönüllerin birincisi ve Türkiye dördüncüsü olan öğrencimiz Fatma BAYIR`ı tebrik ediyorum. Bütün yönüyle tam bir imam hatipli olan ince, zarif ve edep abidesi olan kızımıza bundan sonraki süreçte daha güzel başarılar diliyorum.
Onun hazırlanma sürecinin her aşama-sında var olan Meslek Dersleri Öğretmeni İbrahim ALTUN`a da bu güzellikleri bize yaşattığı için sonsuz teşekkürler ediyorum. Ayrıca çalışma süreci içerisinde zaman zaman destek veren Edebiyat

Öğretmenlerimize ve aziz dostum şair ve yazar Ahmet SEZGİN`e ve her türlü desteğini esirgemeyen okul müdürümüz Cemil Duran’a de destekleri için ayrıca şükranlarımı bildiriyorum. Yine bize birçok defa bize araç desteği veren belediyemize de ayrıca teşekkür ediyorum.