Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


İNTERNET DENİLİNCE AKLA, HEMEN ONUN ADI GELİR,

İNTERNET DENİLİNCE AKLA, HEMEN ONUN ADI GELİR,


İnternet, hiç kuşkusuz çağımızın en hızlı ve güvenilir iletişim aracı. Başımız sıkıştığında ilk bakabileceğimiz yer orası. Bıçak gibi anlayacağınız. Ekmek kesmek için, elma soymak için kullanacaksanız harika. Ama insana zara vermek için kullanacaksanız, onu iyice düşünmek gerekiyor. İnternet de aynen böyle bir araç.

Ne ararsan var orada. Oyun, alışveriş, gazeteler, filmler, müzikler, her çeşit bilgiler, yemek tarifleri, Kuran dersleri,yerleşim birimlerinin manzaraları, ve de porno filmler…Hangisini izlemek isterseniz, karşınızda hazır bekliyor.
İnternetteki ahlâksız ve edepsiz yayınlar devam mı etsin? Tabi ki hayır. Bu zamana kadar konulan gayrı ahlâkî filmler ve videolar, anında kaldırılıyordu zaten. Bunun için yasaya gerek de yok. Ahlâksız yayınlara ve videolara karşı önlem alıyoruz, sözü bana pek inandırıcı gelmedi açıkcası. Burada asıl amaç, sosyal medya ortamını tamamen kontrol altına almak, sosyal medya üzerinden yapılan olumsuz kampanyaların önüne geçmektir. Zaman zaman yayınlanan, kaynağı belli olmayan uygunsuz filmler, bu zaman kadar anında kaldırıldı. Bundan sonra da kaldırılacağından hiç şüphem yok.

SOLMAYAN HAYALLER RESSAMI
Solmayan Hayaller Ressamı, gazetemizin köşe yazarlarından ve M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Yılmaz İmanlık`ın kaleme aldığı hikâye kitabı. Herkesin, kendinden bir şeyler bulacağı, bir çırpıda okuyabileceğiniz harika bir kitap .Uğur Tuna yayıncılık tarafından 2. Baskısı yapıldı. Fazla kitap okuyan bir toplum değiliz belki. İlçemizde yaşayan Yılmazların çoğalması için, onlara mutlaka destek olmamız gerekiyor. Teşekkürler Yılmaz Hocam. Eline, diline, kalemine sağlık.

DERSHANELER, DERSHANELER
Daha önceki yazılarımda bu konuya yine değinmiştim. Dershaneler kapanamaz, diye de üstüne basa basa söylemiştim. Ülkemizde sınavlar olduğu müddetçe, mutlaka dershaneler de olacaktır. Öyle ya da böyle. Dershaneler ya merdiven altına inecek, ya da ders verebilecek nitelikteki öğretmenlerin evlerinde bulunan odalar ikişer, üçer kişilik gruplara hizmet vermek için ayrılacak. Olan velilere olacak, fiyatlar ikiye, üçe katlanacak. Özel dersler, şimdiden el yakmaya başladı bile. Bekleyelim görelim Mevlâm neyler, neylerse güzel eyler.
Kalın sağlıcakla…