Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


İSTEYİNCE OLUYOR DEMEK Kİ…


Bundan iki hafta önce yazmıştım, “Ucube Kavşak, Yaktın Bizi” diye. Karayollarındaki eksiklikleri dile getirmiştim. Başka arkadaşlar da konu ile ilgili yazılar yazdılar. Daha önce gezdiğim yerleri, dün yeniden gezip baktım. Terme`nin Samsun istikametinden geliş yoluna, Soğancılar tesisi yanından Simenit gölüne akan Karaboğaz mevkiine kocaman tabelayı asmışlar. Tır, kamyon ve kamyonetler ve otobüsler 50 km, taksiler ise 70 km hız yapabilecekler. Aynı tabela Ordu`dan geliş yoluna da asılmış.

Diyeceksiniz kim dinler bunları, her zaman kontrol mü edilecek? Evet edilecek, sayın sürücüler. Ucube kavşak dediğimiz yere mobese kameraları kurulmaya başlandı bile. Aşırı hız nedeniyle kesilecek cezalar görüntülü olarak elinizde olacak unutmayın. İtiraz hakkınız bile olmayacak. Bu kadar canlar gittikten sonra, bu kadar kazalar olduktan ve yürekler yandıktan sonra olsun artık değil mi? Eh ne diyelim, yine de bundan sonra olmasını istemediğimiz kazalar için iyi bir önlem.

Yayaların karşıdan karşıya geçişleri için de aynı titizliklerin gösterilmesi çok iyi olacaktır inanın. Kavşaktaki yaya geçitlerinin yeniden düzenlenmesi, özellikle Samsun geliş yönündeki yaya geçidinin yerinin yeniden yapılması olası kazaların önüne geçecektir. Ayrıca binlerce para harcanarak yapılan, hiç mi hiç kullanılmayan ve üzerlerinde otlar, ağaçlar biten, çöplük yuvası haline gelen üst geçitlerin de aktif hale getirilmesi istemediğimiz kötü olayların önüne geçecektir. Hatırlatması bizden.

Geç de olsa, yapılan bu hizmetten dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

ERMENİLER NE İSTER?

Geçen haftayı sadece bazı ülkeler soykırım kelimesini kullanacaklar mı, kullanmayacaklar mı endişesiyle tamamladık. Bunu sonucunda Fransa ve Rusya gibi bazı ülkeler kullandılar bu kelimeyi. Ne olacakmış efendim, ilerde bizden toprak talebinde bulunacaklarmış. Doğu Anadolu tamamen onlarınmış. Bu yüzden sınırın şartsız açılması, ikili ilişkiler açısından önemliymiş. Ne güzel değil mi? Samsun`u da verelim, Trabzon`u da.

Başka isteğiniz?

Sen önce Hocalı katliamının hesabını ver, Azerbaycan`la arandaki meseleyi hallet, sınır açılır mı açılmaz mı düşünürüz elbet. Biz içerde tek yumruk olduktan sonra, biz güçlü olduktan sonra hepiniz sıraya geçin kullanın o kelimeyi.
Umurumuzda değil. Biz arşivleri açtık, buyurun siz de açın. Tarihçiler konuşsun ondan sonra, belgeler konuşsun.

Kalın sağlıcakla