Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


İSYANIM VAR


Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar.

Geçtiğimiz hafta anneler gününü kutladık.

Anneler gününde ben 38 derece ateşle yatıyordum. Herkes annesinin birer demet çiçekle ?Anneler Günü?kutlarken, ben annemin fedakerlıklarını düşündüm. Onu yıllar önce kaybetmenin hüznünü ve onun hayallerini göz yaşlarımı içerek yaşadım.

Anneler günü bir güne sığdırılamaz. Anneler için söylenecek çok söz var ama benim için en değerlileri ?Anne gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz.?, ?Cennet annelerin ayakları altındadır.?

Annelerimiz, evlat sevgisini her an kucağında hisseder. Fakat batıda evlat sevgisi bizim geleneklerimizin tam tersidir. Onlar çocuklarını yuvalara bırakıp ayda bir görürler. Anneler gününü yılda bir kez kutlamaları onlar için normal olabilir fakat bizim akidelerimize ter düşer. Bizler, annelerimizi bir gün değil her gün sevip saymalıyız, ellerini öpüp hayır dualarını almalıyız. Bu bizim en büyük kutsal görevimizdir.

Anne, yavrusunun en ufak kılına bile dokunulsa feryat eder. Bu Batının anlayışında yoktur. Hiç bir sevgi ve şefkat anneninkinin yerini tutamaz. Şu koskoca evrende anne yüreğindeki sevgiden daha büyük sevgi olamaz. Onların sevgilerini anlatmaya kelimeler bile yetmez. Onlar sevgi, yumağıdır.

İşte bu yüzden isyanım var.

Anneler günü bir güne sığmaz. Annelerimizi kırmamalıyız. Onlar evimizin temel direğidir. Temeli olmayan evin kapısı da olmaz.

Evet, anneler günü için söylenecek çok söz var. Ben sizlere annelerimizin gönüllerine hitap edecek güzel sözlerden bazılarını aktarmak istiyorum.

Anneler gününüz kutlu olsun.

Hoşçakalın.

Hiçbir sevgi ve şefkat, anneninkinin yerini tutamaz.

Dünyanın eşi bulunmayan tek varlığı, yaratılışın en bulunmaz örneği annelerdir.

Analar bir elleriyle beşiği, diğer elleriyle dünyayı sallarlar.

Doğanın en büyük harikası, annedir.

Koskoca dünyada anne yüreğindeki sevgiden daha büyük bir sevgi yoktur.

Çocuğu beşiğinde sallayan anne, hükümeti yönetenlerden daha önemli bir iş yapıyordur.

Dünyada tek zarar vermeyen kadın, anadır.

Ananın yaşlı gözleri, taş yüreklileri bile merhamete getirir.