Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hasan ÖZDEMİR


KARABEKİR PAŞAYI NASIL TANIRSINIZ?

KARABEKİR PAŞAYI NASIL TANIRSINIZ?


Kazım Karabekir Paşa, askerlik ve sivil yaşamı boyunca büyük başarılara imza atmış, bu başarılarının sonucunda ülkemizin bugünkü kuzeydoğu sınırlarının çizilmesinde tek ve en önemli kişi olmuştur. Çalışkanlığı sayesinde Atatürk`ün de takdirini kazanmış olan bu büyük komutan, iki dönem de milletvekilliği yapmış, elliye yakın da kitap yazmıştır.

“Görmemişin oğlu olmuş, tutmuş pipisini koparmış” derler. Ağrı`ya milli piyangodan belediye başkanı seçilen Sırı Sakık`ın işi o hesap.. Bunlar hem cahil, hem görmemiş, hem de içinde bulundukları devletin başını ağrıtmayı marifet sayan cinsten. Türkiye sınırları içinden yeni bir yurt çıkarabilmek için, kendilerine uyduruk tarih imal ediyorlar. Uydurulan o tarihle de hem Türklere karşı kin ve nefret tohumu saçıp, hem de yaptıklarına meşruiyet kazandırmak istiyorlar.

1 Haziran seçimlerinde Ağrı ilini yönetmek için beş yıllığına belediye başkanı seçilen Sırrı Sakık`ın ilk icraatı, şehri nasıl Türk vatanından çıkarırım oldu. Dertleri zaten belediye hizmeti vermek olmayan BDP`lilerin niyeti, yerel yönetimler vasıtasıyla özerk şehirler sonra sözde Kürdistan`ı kurarak, Türk vatanının üzerine konmak bir nevi. Kazım Karabekir caddesinin adını kaldıracakmış. Sebebi de "Ermeni tehciri.`

Oysa Karabekir`in tehcirle uzaktan yakından ilgisi yok. Yapılmak istenen Türk tarihinin yapı taşlarının adlarını, bölgelerinden temizlemek. Ermenilerle fikirde birlik olmak. Biz buraları kotarıyoruz, 2015`e az kaldı, ilerde mal paylaşımı yaparız demek. Çünkü, Ermeniler Ağrı`yı kendi devlet sınırları içinde görüp, gösteriyor.

Belediye başkanı Sırrı Sakık`ın Ağrı`da güya Kürtleri öldüren bir pilotun anıtını kaldıracağını söylemesi icraatlarından bir tanesi.. Geçmişte ne olup bittiğini hem bilmiyor, hem de ahkâm kesiyor. Bölgenin sit alanı olduğunu söyleyenler var. İyi de adamlar zaten oraların üzerine konmaya çalışmıyor mu? Kim bağlar oraları sit alanı olsa onları? PKK bu. Binlerce kişinin katlinden sorumlu örgüt için bir anıtı yıkmak nedir ki? Ağrı`ya belediye başkanı olacaksın fakat o anıtın niye dikildiğinden haberdar olmayacaksın? Bu kadar mı cahil cahilsin? Hiç biri değil, Kürtçülük yaptıkları için o politikayı diri tutmak adına yalan söyleyip, halkı dolduruşa getirmek istiyorlar. Devletin valisi Öcalan`a teşekkür ederse, Sakık gibiler de tarihi elbette çarpıtarak anlatacaklardır.

Amacınızın ne olduğu gün gibi ortada. Herkes ne yapmak istediğinizi gayet iyi biliyor. Değişik illegal örgütleriniz aracılığıyla yol kesiyor, asker ve polisimize ateş açıp, çocuk kaçırıyorsunuz.. PKK bitti, terör sonlandı demek için B plânında bebek katiline yalvarmak, ardından da işi yasal ayağa kavuşturup Türklerin elini kolunu bağlamak var. Türk Milletinin yasalar karşısında boynu kıldan ince, devletine, devlet adamlarına güveni tam ya, yedi düvel işte o hassasiyeti kullanıyor.

Şimdi de askeri birliğe girip, uğruna can verdiğimiz bayrağımızı indiriyor, sabrımızı ölçmeye çalışıyorsunuz. Kıbrıs`ta bayrağı indirmeye çalışan Rum genci, boynundan yediği tek kurşunla uçup gitti öbür tarafa. Aynı durum bu bayrağı indiren şerefsize de yapılabilirdi. Neden ayaklarına 2 kurşun atılmadı bilmiyorum. Bunlar hassas konular , Çocuklara gaz verip kendiniz geriden ahkam kesiyorsunuz. Benim de ne olduğunu bilmediğim çözüm sürecini, siz gayet iyi biliyor, bilinçli olarak bu işleri yapıyorsunuz. Unutmayın, savaş sadece ABD, Ermenistan, İsrail ve AB` nin işine yarar. Siz yine avucunuzu yalarsınız.Bunu iyi bilin maşa efendileri. Karabekir Paşa olmasaydı sen bugün oraya başkan da olamazdın, bunu iyi bilesin.

Kalın sağlıcakla…