Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


KATAR´A AMBARGO, HAÇ VE HİLAL


Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Yemen ve Maldivler; Körfez´in en önemli güçlerinden biri olan Katar ile diplomatik ilişkileri kestiğini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump´ın Suudi Arabistan ziyaretinden kısa bir süre sonra "teröre destek verdiği" iddiasıyla bölgede Katar´a başlatılan ambargonun gerçek sebepleri nelerdi acaba? Dünyanın en büyük, en vahşi terör planlayıcısı, destekçesi ve emperyal devleti olan ABD mi teröre karşı?

Siyonist-Haçlı ittifakı; Siyonizmin Nil´den Fırat´a kadarki geniş coğrafyada "arz-ı mev´ud" diye kutsallaştırdığı, kurmayı ülkü edindiği "Büyük İsrail/ Büyük Ortadoğu Projesi"ni gerçekleştirmek, Irak ve Suriye´den sonra Türkiye´yi de sözde Kürdistan ile bölmek ve sömürmek emelindedirler. Emperyalist küresel güçlerin piyonları olan PKK, FETÖ, DAEŞ, D-HKPC´nin amacı da kültür ve gönül coğrafyamız olan komşularımızda (Suriye, Irak vs) yaşanan savaşların; Mısır, Libya, Yemen, Sudan, Katar gibi ülkelerde yaşanan darbe ve kaosların ana sebebi de Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)´dir.

İslam´ın ve mazlum insanlığın en büyük kalesi, emperyal düzene baş kaldıran, bölgede aktör olmaya gayret eden Türkiye -Allah korusun- teslim alınırsa emperyalist Siyonist-Haçlı ittifakının karşısında büyük bir engel kalmayacaktır. Türkiye´yi ekonomik, sosyal ve siyasi bakımdan zayıflatmak için terör, darbe gibi alçak yolları deneyen emperyalist güçler (ABD, AB, İsrail´den oluşan Siyonist-Haçlı ittifakı); Türkiye´ye her türlü desteği veren, onurlu duruş sergileyen Katar gibi ülkelere karşı da ambargo, terör gibi ahlaksız silahlarını kullanmaktadır.

Müslümanların ilk kıblegahı Mescid-i Aksa (Kudüs) ile birlikte Filistin´i işgal eden, Orta Doğu´da Müslümanlara saplanan kanlı hançer olan Siyonist İsrail´e karşı birleşemeyen sözde İslam ülkelerinin, emperyalist ABD´nin emriyle onurlu Katar´a karşı birleşmelerine şaşırmıyorum ama bu alçaklığı, zulmü ve uşaklığı şiddetle lanetliyorum. Allah, ülkemize, devletimize, ordumuza, milletimize, perişan ümmete, mazlumlara yardım etsin.

Emperyalistlere, Siyonist-Haçlı zalimlere, onların piyonlarına karşı hakiki ve şuurlu Müslümanların birleşmeleri gerekmektedir. Şer gibi görülen son gelişmeler, safların daha da netleşmesine, hak ile batılın daha iyi fark edilmesine, İslam´ın dirilişine, Allah´ın vaat ettiği günlerin doğmasına vesile olacaktır. Yeter ki bizler, hak ve hakikatin ışığında feraset ve basiretle meselelere bakıp imanlı, ahlaklı, bilgili, şuurlu, adaletli, merahmetli, sabırlı, hikmetli, cesur ve çalışkan olarak Hakk´ın ve haklının yanında yerimizi alalım.

?Tükürün cebhe-i lâkaydına Şark´ın, tükürün!

Kuşkulansın, görelim, gayreti halkın, tükürün!

Tükürün milleti alçakça vuran darbelere!

Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere!

Tükürün Ehl-i Salîb´in o hayasız yüzüne!

Tükürün onların aslâ güvenilmez sözüne!

Medeniyet denilen maskara mahlûku görün:

Tükürün maskeli vicdânına asrın, tükürün!?

(Mehmet Akif)

Not:Mübarek Ramazan Bayramanızı tebrik eder; ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah´tan niyaz ederim.