Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Selim EROĞLU


KAYBETMİŞ SAYILMAYIZ


Tarihi anlara şahitlik etmek için ben de oradaydım.

O an derken, pazar günü oynanan Termespor-Çarşambaspor futbol maçından bahsediyorum.

İki güzide takımımız, Samsun derbisinde, BAL ligine yükselme baraj maçında 15 Nisan Pazar günü saat 16´da Samsun 19 Mayıs Stadı´nda karşı karşıya geldiler.


Hava güneşli ve açıktı. Sıcaklık 20 derece civarındaydı. Hava, zemin ve ortam futbol oynamaya çok elverişliydi.

Maç başlamadan yarım saat önce tribündeki yerimi aldım. Terme halkı takımlarına destek vermek için adeta stada çıkartma yapmıştı. Seyirciye ayrılan bölüm yetersiz gelmişti. Futbolseverler boş olan alanların açılmasını istediler.

İlk önce pek kulak asan olmadı. Terme seyircisi hep bir ağızdan ?sığmıyoruz? diye inleyince yetkililer bu talebe kayıtsız kalamadılar ve boş alanları da açtılar.

Gerçekten de görülmeye değer bir seyirci potansiyel vardı. Terme protokolü oradaydı. Her siyesi görüşten, her partiden, her kesimden insanlar oradaydı. Öğretmenler, memurlar, esnaflar, öğrenciler? bütün ahali oradaydı. Büyük maçlarda bile pek alışık olmadığımız sayıda bayan seyirci vardı.

Yanımdaki arkadaş: ?birinci ligde şampiyonluğa oynayan Başakşehir´in bile bu kadar seyircisi yok? diye hayranlığını ifade etti.


İlçe dışında Termeliler´i ben ilk defa bu kadar kalabalık olarak burada gördüm. Tahminen 2-3 bin civarında Terme seyircisi vardı.


Çarşamba´nın seyircisi de çok olmasına rağmen üstünlük açık ara Terme´deydi.


Tribün lideri Ali Kondakçı´dan bahsetmeden geçmek olmaz. Seyirciyle adeta bütünleşmiş. Tam bir Terme ve Samsun sevdalısı. Seyirciyi coşturdukça coşturdu.


Bir ara ?şehitler ölmez vatan bölünmez? diye nidalar asumanı inletti ki görülmeye değerdi.


Maç, denk kuvvetler şeklinde devam ediyordu ki 1-0 geriye düştük.


Kulüp Başkanı Oğuzhan Duran, bir ara tribüne gelerek ?bu maçı ancak seyirci gücüyle alabiliriz, daha gür tezahürat istiyorum. Çarşamba seyircisini bastırmalıyız? diye destek istedi.


Seyirci gerekli desteği vermede üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.


Seyirci desteği bir yere kadar.


Daha tecrübeli olan ve oturmuş bir kadroya sahip bulunan kardeş Çarşambaspor maçı 2-0 aldı.


Termespor bir ara baskın oynadı. Maça asıldı. Başa baş bir mücadele ortaya koydu. Bir iki şutu direkten döndü. Direkten dönen şutlardan biri gol olsaydı maçı döndürebilirdi. Olmayınca olmuyor. Buraya kadarmış.


Takımda tam bir istikrarın olmayışı, gel-gitlerin yaşanması, maddi sorunlar, gerçek başarıyı engeller duruma gelmiş.


Bazı endişelerim vardı. Çok şükür gerçekleşmedi.


Doksan dakika boyunca ne Terme ne de Çarşamba seyircisi en ufak bir kötü tezahüratta bulunmadı. Birbirlerini rencide edecek, husumet doğuracak, çirkin, spora yakışmayan zerre de olsa bir şey olmadı.


Bu durum iki komşu ilçe açısından sevindirici bir şey.


Maçı Çarşambaspor 2-0 kazandı.


Bunun ötesinde asıl kazanan dostluk oldu, kardeşlik oldu. Çarşamba seyircisi oldu, Terme seyircisi oldu. Sporun gerçek amacı da bu değil mi?


Termespor camiasını tebrik ediyor, gelecek sezon daha da başarılı olacaklarına inanıyorum.