Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Yılmaz İMANLIK


KEŞKE BÜTÜN ŞEHİRLER MALATYA OLSA!

Gerçekten geleceğini düşünen şehirler, kültür-sanatı göz ardı etmeyip en iyi şekilde bu etkinliklere yatırım yapıyor. Ufku geniş olan insanlar biliyorlar ki bir şehrin geleceği kültür-sanatla örülen tuğlalar inşa ediyor. Zaten kültür-sanata gerekli yatırı


Gerçekten geleceğini düşünen şehirler, kültür-sanatı göz ardı etmeyip en iyi şekilde bu etkinliklere yatırım yapıyor. Ufku geniş olan insanlar biliyorlar ki bir şehrin geleceği kültür-sanatla örülen tuğlalar inşa ediyor. Zaten kültür-sanata gerekli yatırımı yaptığınızda, insanları bu konuda bilinçlendirdiğinizde de o şehre birçok yönden yatırım yapmış oluyorsunuz.
İşte bu konuda Malatya her zaman örnek bir şehir olmaya devam ediyor. Bu konuda Malatya´nın eline su dökebilecek başka bir şehre rastlamadım.
Küçük dev yürekli bacımız Ninem Korkut yine büyük bir fedakarlık ve cesaret örneği göstererek özellikle günümüz gençlerinin en derin boşluğu olan ?unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimiz?i anlatan bir proje ile bizleri gençlerle buluşturdu. Bu tür projelerde cesaret ve güven çok önemlidir. Çünkü çoğu arkadaşım büyük bir hevesle böyle projelere başlıyor ancak konu maddi boyuta gelince duvara çarpan bir kuş gibi kanatları kırılmış vaziyette olduğu yere çakılıyor. O yüzden kurumların projelere sahip çıkması çok önemlidir. İşte burada Malatya´nın farkı ortaya çıkıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği bu tür projelere sahip çıkıyor.
Vali Bey´in konuşmasında projedeki yazarların mektuplarından cümleler kullanması bu projenin ne kadar içinde olduğunu gösteriyor. Yani destek benden siz projenizi yapın getirin, demiyorlar sadece projenin her ayağında bu projenin bir parçası olmak için gayret ediyorlar.
Projeye dahil edeceğiniz insanlar da önemli. Bu tür projelere güvenebileceğiniz insanlarla yola çıkmanız gerekiyor. Biliyoruz ki Nilüfer Zontul Aktaş içimizden hangi yazara böyle bir projem var bir mektup yazar mısınız? dediyse hiçbirimiz o sözü ikiletmemişizdir.
Yazarların okullarda öğrencilerle buluşması çok önemli. Bir yazar arkadaşımızın dediği gibi bazı şehirler bunu bir ?angarya? olarak görürken Malatya destekliyor ve kolaylaştırıyor. Yıl içinde bu konuda birçok proje yapılıyor. Hani öğrencilerle buluşmak istediğinizde bazı şehirlerde bin dereden su getiren idarecilere rastlıyorsunuz bazen (Bilmem bazı yazarlar adam mı yiyor acaba(!)) Ve biz kendi şehrimizin öğrencilerine bazen bu değerleri yeteri kadar veremezken Malatya´da bir okulda daha bir açgözlülükle anlatıyoruz. O okuldan ayrılırken bir öğrencinin kafasındaki bir sorunun cevap bulması ya da o öğrencide bir nebze de olsa farkındalık oluşması bize kazanç olarak yetiyor.
Değerler eğitimi, gerçekten değerlere değer vermekle başlar?