Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hasan ÖZDEMİR


KİM KA­ZAN­DI?


Bir genel se­çi­mi daha ge­ri­de bı­rak­tık. Bütün li­der­ler ?Se­çi­mi biz ka­zan­dık.?diyor. Gö­rü­nüş­te her­kes mutlu.?Ya kay­be­den kim der­se­niz, ben de an­la­mış de­ği­lim. Bitli yor­ga­nı kimse üs­tü­ne almak is­te­mi­yor. Sos­yal med­ya­da yo­rum­la­ra ba­kı­yo­rum zaman zaman. Ki­mi­si kına çalın diyor, ki­mi­si de ka­rı­yı bo­şa­dık, fa­hi­şey­le nikah ya­pa­ca­ğız ga­li­ba, diyor. Gü­lü­yo­rum el­bet­te ki. Daha neler neler?

Seçim so­nu­cun­da san­dık­tan dört parti çıktı. Bir mil­yo­nun üs­tün­de oy iptal edil­di. Çar­şaf gibi upu­zun lis­te­ler. Üstte par­ti­ler, altta ba­ğım­sız aday­lar, karma ka­rı­şık. Anam, bacım okuma yazma bil­mi­yor ki? Ka­fa­sın­da­ki amb­le­mi ara­yıp du­ru­yor. Bu­la­ma­yın­ca da ama­a­an deyip vu­ru­yor mührü bir yere.

Al­dık­la­rı oy­la­ra ba­kı­lır­sa en ba­şa­rı­lı par­ti­ler HDP ve MHP ol­muş­tur. Bu so­nuç­lar gös­te­ri­yor ki hiç is­te­me­sek de ge­liş­miş ül­ke­ler­de­ki gibi uyum­lu ça­lı­şa­bi­lecek bir ko­alis­yon ül­ke­yi idare edecek. San­dık­tan çıkan sonuç hiç­bir par­ti­yi tek ba­şı­na ik­ti­dar yap­ma­mış­tır. Erken se­çi­mi şu an ko­nuş­mak ül­ke­mi­ze kan kay­bet­ti­rir. Bunu te­laf­fuz etmek son de­re­ce yan­lış­tır. Zira erken seçim so­nu­cun­da da hiç par­ti­nin du­ru­mu çan­ta­da kek­lik de­ğil­dir. Bun­dan fark­lı bir tab­lo­nun da or­ta­ya çık­ma­ya­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum.

Se­çim­ler­den her­kes bir ders çı­kar­ma­lı­dır. Bun­dan sonra ve her zaman ül­ke­mi­zin, iç­ti­ği­miz su gibi, te­nef­füs et­ti­ği­miz hava gibi, ye­di­ği­miz ekmek gibi sağ­du­yu­ya ve uz­laş­ma­ya ih­ti­ya­cı var­dır. Bul­ga­ris­tan´dan ge­len­le­re de, Rusya´dan ge­len­le­re de za­ma­nın­da ka­pı­mı­zı açtık, bağ­rı­mı­za bas­tık. Irak´tan ge­len­le­re de öyle. Su­ri­ye´den ge­len­le­re de mi­sa­fir­per­ver­li­ği­mi­zi gös­ter­dik. Ama ina­nın bizim için bütün ka­pı­lar ka­pa­lı. Gi­de­bi­le­ce­ği­miz hiç­bir yer yok.

Gür­cis­tan´a mı gi­de­ce­ğiz? Zaten fa­kir­ler. İran´a mı? Val­la­hi kur­şu­na di­zer­ler daha girer gir­mez. Yu­na­nis­tan, Bul­ga­ris­tan asla kabul et­mez­ler.

Mil­let­ve­ki­li se­çi­len be­ye­fen­di­ler! Bu ülke he­pi­mi­zin. Ba­ğır­ma­dan, kız­ma­dan, kırıp dök­me­den dü­şü­nün. Mus­ta­fa Kemal´in söy­le­di­ği ?Mev­zu­ba­his va­tan­sa ge­ri­si te­fer­ru­at­tır.?sözü siz­le­re ışık tu­ta­cak­tır emi­nim.

Olan oldu, seçim bitti. Ge­le­ce­ğe ba­ka­lım. Ül­ke­mi­ze ha­yır­lı olsun.

Kalın sağ­lı­cak­la?