Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


KIŞIN GÜL YÜREKLERE SEYAHAT


29 Aralık 2015 Salı günü Ankara´ya geldim. Ankara Otogarı´nda sabah namazı önce-sinde sevgili öğrencim Abdurrahman Bozkurt, beni muhabbetle karşıladı.


Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği´nde okuyan oğlum Furkan´ın da başarıyla rol aldığı "Pinti Hamit" isimli tiyatro oyununu seyretmek, oğlumla hasret gidermek nasip oldu. Gazi Üniv. Eğitim Fak. Türkçe Topluluğu´ndan 18 Mart´ta gerçekleştirmek üzere bir söyleşi daveti almam da beni çok onurlandırdı. İnşallah Ankara´ya tekrar gelip üniversite öğrencilerine ?Çanakkale Zaferi, eğitim, edebiyat? üzerine sohbet edeceğiz.


Ankara´da görev yapan çok değerli öğrencilerim Seher Özden, A. Bozkurt ve Yasin Durmaz ile muhabbet etmek, evlerine misafir olmak çok güzel ve anlamlıydı. Sevgili öğrencilerimle gurur duydum ve öğretmen olmayı nasip eden Cenab-ı Allah´a şükrettim.


Ankara/Polatlı Topçu ve Füze Okulu´ndan 23 yıl önceki asker arkadaşlarım Eğitimci-Yazar Erdoğan Mura ve Bakanlık Müşaviri Hüseyin Aslan ile doya doya sohbet edip özlem gidermek, Erdoğan Hocamdan ?Kız Destanı? isimli kitabı hediye almak; Kurtuba Kitabevi´nde Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Şair-Yazar Hicabi Kırlangıç, Yazar Yusuf Turan Günaydın ve Necip Evlice Bey ile karşılaşıp tanışmak güzeldi.


Yıllardır çok kıymetli eserlerini okuyarak beslendiğim, deneme-hikâye yazarı Rasim Özdenören ile Şair-Yazar Nuri Pakdil isimli üstatları (Yedi Güzel Adam´dan hayatta olanları) görmek, bu gönül, edebiyat ve kültür adamlarıyla yüz yüze sohbet etmek çok değerliydi. Hele ?Gül Yetiştiren Adam? Rasim Özdenören´e ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? kitabımı hediye etmek, Nuri Pakdil ile evinde hasbihal eyleyip ?Kalem Kalesi? isimli kitabını imzalatmak, hayatımın en anlamlı anılarından biriydi.


Termeli Akademisyen-Yazar Hüseyin Özbay Hocam vesilesiyle ?Kuşlukta Yazarlar Topluluğu?yla tanışmak, Çiğdem Ülker´in ?Zamanın Kapıları? isimli kitabın tanıtım-değerlendirme etkinliğinde olmaktan, Hüseyin Özbay Hocamın "Dokunmalar" isimli deneme kitabını hediye etmesinden büyük bir mutluluk duydum. Burada sevgili ilkokul öğretmenim Naile Binatlı´nın ağabeyi Şair İsmet Bora Binatlı Bey ile karşılaşıp tanışmak çok hoş bir sürpriz oldu benim için.


Oğlumla kendisini Türk Telekom´da ziyaret ettiğim Termeli hemşerim Şair-Yazar Abdulkadir Baş kardeşimle yaptığımız sohbet çok samimiydi. Ayrıca Yılmaz İmanlık ve T.Aydın ile Ankara´da da karşılaşmak çok hoştu.


Ankara´da Mehmet Akif´in İstiklal Marşı´nı yazdığı Taceddin Dergâhı´yla birlikte hemen yanı başındaki Şehit Muhsin Yazıcıoğlu´nun kabrini ziyaret edip fatiha okumak, Mehmet Akif Müzesi ve Kütüphanesi´ni görmek, Kurtuluş Savaşı´nı yürüten, İstiklal Marşı´mızı kabul eden Birinci Millet Meclisi´ni, eski Büyük Millet Meclisi binasını gezmek, Ankara´nın manevi kurucusu Hacı Bayram Veli Hazretleri´nin türbesini ziyaret edip adını taşıyan camide oğlumla namaz kılmak çok kıymetli ziyaret ve manevi hatıralarımızdan oldu.


Ankara´dan Eskişehir´e hızlı trenle bir buçuk saatte gitmek çok keyifliydi. Eskişehir´de yaşayan sevgili öğrencim Özlem Taşkın ve ailesi tarafından karşılanmak, evlerine misafir olmak, sevgili eşi ve kızıyla birlikte muhabbet etmek beni çok mutlu etti...


Eskişehir´de yaşayan, yıllardır eserlerini okuduğum, arada bir haberleştiğim çok değerli Şair-Yazar Mustafa Özçelik ile ilk defa yüz yüze görüşmek, oğlum Furkan ve arkadaşı sevgili Özgür Baltürk yanımda olduğu halde kendisiyle gönül ve edebiyat sohbeti eylemek, değerli yazarımızdan ?Bizim Yunus?, ?Mehmet Akif ve Safahat?, ?Mehmet Akif ve İstiklal Marşı", ?Battal Gazi? isimli eserlerini imzalı olarak hediye almak beni çok bahtiyar etti.


4 günlük seyahatimde ilgi ve muhabbet-lerini esirgemeyen gül yürekli öğrencilerime, vefalı dostlarıma, kıymetli şair-yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Selam, dua, saygı ve muhabbetlerimle?