Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


KİTAPLARIMIZ HAKKINDA-5

KİTAPLARIMIZ HAKKINDA-5


    Çok değerli Eğitimci-Yazar Reşit Güngör Kalkan Hocama ile kıymetli öykücülerimizden Yazar Mehtap Altan Hanım; son çıkan derleme kitaplarımız hakkında çok güzel değerlendirme yapıp sosyal medyada paylaştılar. Her iki değerli ve kadirşinas yazar kardeşime çok teşekkür ediyor, bu güzel yazıları sizlerle paylaşıyorum:
         “Ahmet Sezgin, gerek düşüncesi ve paylaşımları, gerekse de ortaya koyduğu birbirinden kıymetli eserleriyle her zaman takdir ettiğim kıymetli bir hocam ve ağabeyim. Geçtiğimiz aylarda yayımlanan üç eseriyle, doğrusu fakiri ziyadesiyle sevindirdi. Zira okumuş olduğum eserler bağlamında, saygıdeğer hocamla Türkçe ve edebî zevk noktasında mutabık olduğumuzu müşahede ettim. 
     Özellikle, “Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız”, alanında bir araya getirilmiş fevkalade orijinal bir derleme. Bu bakımdan kültür, medeniyet, edebiyat, sanat verimleri olarak dil, hayat ve Türkçe bahsinde kalem oynatmış değerli isimleri bir arada bulmak son derece dikkat çeken bir vefa örneği oluşturmuş aynı zamanda. Türkçenin serüvenine dair altı çizilesi satırlar bir araya getirilirken meselenin geçmiş, günümüz ve gelecek olarak üç sacayağına özellikle vurguda bulunulmuş. 
         Diğer iki eser ise, hikâye seçkilerinden oluşan, “Ortaokullar İçin Hikâye Seçkisi” ve “Kırk Yazardan Kırk Hikâye” başlıklarını taşıyor. Özellikle Cumhuriyetle birlikte edebiyatımızda yeni bir atılım olarak gelişim gösteren hikâye, bu alanda birçok değerli kalemin ortaya çıkmasını sağlayarak edebiyatımızda renkliliği de beraberinde getirmiştir. Bu bakımdan her iki çalışma da bu yoğun çabanın verimleri olarak sözünü ettiğim vefanın yeni bir boyutunu ortaya koymuş olması bakımından fevkalâde önem taşıyor. 
        Ahmet Sezgin Hocamı edebiyatımıza kazandırmış olduğu bu üç güzel eser vesilesiyle bir kez daha kutluyor, bundan sonraki çalışmalarını da büyük bir merak ve heyecanla beklediğimi belirtmek istiyorum. Saygıdeğer hocam, elinize, gönlünüze, bilginize, çabanıza bin bereket, bin selâm olsun.”
        (Reşit Güngör KALKAN)
         “Emek, edebiyatın avlusuna solmayacak çiçekler eken bahçıvandır! Her çiçek açar ama onların kokusunda, duruşunda, sağlıklı bir hikâye olmalarında bahçıvanın da yüksek payı vardır. Emek verilmiş çok değerli iki eser, bugünlerde selâm verdi bize...
        Evet, edebiyat topraklarında; toplum yaralarına parmak basan, derdi olan, kaygısı olan bu iki eseri kıymetli Eğitimci/ Yazar Ahmet Sezgin derlemiş. İlkokul ve ortaokullar için iki güzel eser… Şahsımızın ortaokullar için hazırlanan hikâye seçkisinde “Çanak Çömlek Patladı!” adlı hikâyesine de yer verilmiş. 
         Ayrıca itina ile büyük bir duyarlılık ile hazırlandığını görmek daha da mutlu etti bizi çocuklarımız ve edebiyat adına. Diyeceksiniz ki her esere itina gösterilir! Öyle olmadığını yazık ki birçok örneği ile gördük, görüyoruz ve göreceğiz de. İşte bu yüzden bu tarz gelişmeler bize umut dedirtiyor edebiyat adına.
        Covit-19 salgını döneminde çocuklarımızın su gibi içeceğini hatta yetişkinlerin de ortaokul seçkisinden faydalanacağını düşünüyorum. Elinize, emeğinize, gönlünüze sağlık diyerek...”
        (Mehtap ALTAN)