Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hasan ÖZDEMİR


KOBANi`DEN BANA NE

KOBANi`DEN BANA NE


Suriye`de bugün yaşananlar , tıpkı bundan on yıl önceki gibi Irak`taki olaylar gibi arı kovanına çomak sokmaya benzedi.
Kontrolsüz kalan arıların nereye hücum edeceği, ne tarafa gideceği belli değildir.

ABD demokrasi getireceğim, kitle imha silahlarını bulup yok edeceğim, diye Saddam`ı yok etmemiş miydi? Irak`a huzur geldi mi? Mezhep kavgalarının gölgesinde üçe bölünmüş bir Irak`la komşuluk yapmaya çalışıyoruz. Baş kim, başkan kim, kimi muhatap alacağız belli değil. Irak`a çomak sokanlarla,Suriye`yi bugün karıştıranlar aynı güçler değil mi?

Bölgenin her yanı kan gölü! Çomağı sokan, bu ülkeleri karıştıran ve sonunda bu bölgedeki enerjiyi kontrol altına almak isteyenler ABD, İngiltere ve AB ülkeleri ve onların içerdeki maşalarıdır. Irak`ın bölünmesi, parçalanmasının ülkemize ne yararı oldu da,Suriye`de Esat`ın devrilmesinin Türkiye`ye, Türk halkına ne tür bir yararı olacak? Türkiye; Musul-Kerkük`ü mü alacak, Şam vilayeti Osmanlı`da olduğu gibi TC`nin bir eyaleti mi olacak? Bu devirde hiçbirinin gerçekleşme ihtimali yok!

Kürtler bir yana ABD ve İngiliz, Kerkük`ü Musul`u sana mı bırakacak. İsrail, Fransa, Şam`dan mı vazgeçecek. Rusya, kullandığı Suriye limanlarını mı terk edecek?
Peki, o zaman Türkiye neyin peşinde?Mezhepçilik yaparak pastadan pay mı kapacak? Bize pastadan bir dilim bile yedirmezler ve yedirmiyecekler!

Bize, Kobeni`ye müdahale et, savaşa gir, diyorlar. Rusya, Çin ve İran bizi rahat bırakacaklar mı o zaman?Bölgede petrol kadar değerli olan Fırat`ın, Dicle`nin suyuna da sahip olalım, bu bize yeter. Türkiye, hangi şartta olursa olsun mecbur kalmadıkça bu bölgeye asker göndermemelidir.
PKK-PYD için çok önemli olanKobane denen yerde, IŞİD denilen terör örgütü yapmış olduğu vahşeti, çektiği videolarla dünyaya duyuruyor. Kafaları taşla ezilen, kelleleri boğazlanan terör örgütü PKK-PYD sempatizanları da “ Mehmetçik gel bizi kurtar…

Kurtarmazsan memleketi savaş alanına döndürürüz “ diyor. Sonra bu ülkenin kurucusunun taştan büstüne bile tahammül etmiyor, şanlı bayrağımızı yakıyor, okulları, yurtları, işyerlerini kundaklayıp yağmalıyor, otobüsleri, araçları kurşunluyor,kırka yakın vatandaşımızın ölümüne neden oluyor, o da yetmezmiş gibi çözüm sürecinin yüzü suyu hürmetine sana yıllardır, “La havle!” dememiş polisimizi şehit ediyor, tam kırk yıldır anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getiriyorsun, şimdi hiçbir şey olmamış gibi hiç utanmadan Türk ordusundan medet umup bu İŞİD`ten“ Bizi kurtarın “ diye yalvarıp yakarıyorsun. Molotof ve taş attığınız Mehmetçikten ve polisten sizi Kobani denen topraklardan sürecek olan IŞİD`e karşı yardım dileniyorsun. Devletimiz yapacağını yaptı. 2 milyona yakın Suriyeliyi Anadolu topraklarında karşılık beklemeden bakıyor, barındırıyor. Daha ne olsun?

Benim düşünceme göre siz hakikatten akıl tutulması yaşıyorsunuz. Sizi fena kandırmışlar. Bebeleri bile gözünü kırpmadan öldüren PKK terör örgütü, sizi kim kurdurdu?ABD ve AB değil mi? Müslümanı Müslümana, Türk`ü Kürdü birbirine kırdırtarak istediği neticeye ulaşamayınca mezhep kavgalarını kışkırtan IŞİD`i kim kurdu?Yine aynı güçler değil mi? Şimdi kalkmış bizden medet umuyorsunuz, kırk yıldır bize çektirdiniz, yiyin birbirinizi. Bizden size yar olmaz. Bu vatanı seven Kürt kardeşlerimiz, artık PKK`nın ne olduğunu anlamışsınızdır galiba, ya da artık anlayın. Savaşların olmadığı, sevginin hakim olduğu güzel günlerde buluşmak ümidiyle, kalın sağlıcakla…