Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hasan ÖZDEMİR


KORKMA


?Korkma? İstiklal Marşı´nın ilk kelimesi. Oradaki anlamı endişelenmeyin anlamı taşıyor. Elbette ki korkmuyoruz. Öyle ya da böyle ölümü tadacak değil miyiz? Türkiye´nin başkentinden sonra İstanbul´da da yine canlı bomba beş cana kıydı, onlarca da yaralıyı bıraktı ardından. Dün yine gelen şehit haberleri yüreğimizi bir kez daha yaktı. Bize yine üzülmek, kahrolsun tüm terör örgütleri demek düştü. Başka ne gelir ki elimizden.


?Korkmuyoruz, ama terörle yaşamaya alışacağız.? diye manşet attı çoğu gazeteler. Adam okyanus ötesinden, Avrupa´nın göbeğinden vatandaşlarını uyarıyor, sakın ha evinizden, otelinizden çıkmayın, diye. İyi de bunlar neden kulak ardına atılır ki? Korkmuyorsunuz mademki camiye bile girmeden önce neden didik didik arıyorsunuz, neden koruma ordusuyla geziyorsunuz, neden etrafınızda etten duvarlar örülü?


İnsanlar tedirgin, evlerinden dışarı çıkamayacak duruma getiriliyor. Kalabalık yerlere gitmemeyi bırakın bir yana, gezintiye, alışveriş yapmaya bile çıkmıyorlar. Neredeyse esnaf büyük şehirlerde kepenk açamayacak duruma geldi.
Öyle bir algı yaratılıyor ki, sanki bütün şehirlerde canlı bomba patlayacak. Cep telefonlarına atılan ? Canlı bomba var, sakın dışarı çıkmayınız!? mesajları paniklemeyi çok daha fazla yaşatıyor.


Kafalarda acaba sorusu hiç mi hiç eksilmiyor. Türkiye bu süreci ne kadar daha taşıyacak merak ediyorum? İnsanlarda panik ve belirsizlik had safhaya ulaşmış. Zira terör örgütlerinin istediği de bu değil mi? İnsanlar panik olsun, alışverişe çıkmasın, ekonomi ise durma noktasına gelsin.


Yine terör örgülerinin en önemli hedefi ekonomiye darbe vurmak için, Türkiye´yi dış ülkelere karşın itibarsızlaştırıp, yaşanılmaz ve güvenilmez bir hale getirmektir. Şu an yapılan da bu?


Ardı ardına patlayan bombalar, Turizmi önemli ölçüde baltalamıştır. Aldığımız ve edindiğimiz bilgilere göre, çoğu ülkeler, vatandaşlarına Türkiye´ye gitmeyin çağrısı yapıyorlarmış.


O nedenle diyorum ki Türkiye bu terör olayından ne zaman kurtulacaktır? Gidişatın hiç de iyi olmadığını hepimiz biliyoruz. Tabi burada her şeyi devletimizden ve güvenlik güçlerinden beklemek haksızlık olur.


Vatandaşlarımız da üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmalıdırlar. Asılsız ihbarlara itibar etmemelidirler. Telefonlarına her gelen mesajı teyit ettirmek için yetkili kurumlarla fikir alışverişinde bulunulmalıdır


Eğer ki yaşananlardan korkuyoruz izlenimi verilirse bu terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmüş olur. Gün birlik ve bütünlük olma günüdür.


Gün tek vücut olma günüdür.


Gün kardeşlik günüdür.


Evet, teröre karşı, dik olacağız.


Dik duracağız.


Ve diri olacağız.


Ülkemizi kâbusa çevirmeye çalışan terör örgütlerinin karşısında top yekün güçlü durursak, yaşadığımız bu kâbustan çok çabuk kurtuluruz diye düşünüyorum. Aksi takdirde, böyle devam etmesi halinde, ülkemiz ekonomik olarak önemli bedeller öder.


Patlamalarda ölenlere ve şehit olanlara Allah´tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Vatan sağolsun.