Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yılmaz İMANLIK


KORONARAFİ

KORONARAFİ


    Zaman zaman insanlık üzerine büyük musibetler çöker. Aslında bu musibetler bazı şeyleri daha iyi anlamamızı sağlar: sağlık, zaman, dostluk, sevdiklerimiz...
    Bu belalar aynı zamanda bir sınavdır bizim için. Sorular bazen çalıştığımız, bazen çalışmadığımız yerden gelir. Bu sınavı geçmenin en önemli yolu dersimize iyi çalışmak, ödevlerimizi zamanında yapmak ve tedbirlere uymaktır.
    Bu tür belaların kısa sürede atlatılması için toplumun hatta insanlığın ortak bilinçle ortak hareket etmesi gerekir. Çünkü böyle durumlarda kişiler sadece kendilerinden sorumlu değildir. Önemsemediğimiz en ufak bir tedbirsizlik başkasını hasta edebilir. Toplumun genelini ilgilendiren bir sorunun çözümünde ülke, inanç, düşünce, dünya görüşü fark etmez.
    Çünkü hastalık kafa yapısına göre nerede almayan zayıf biri varsa önce onu etkisi altına alır bilim adamlarının uzun süren araştırma ve çalışmaların sonuna göre ortaya çıkarılan önlemler bizim için önemlidir bu tedbirleri insanlar zararlı olduğu iddia ederken Bu bilim adamlarının emeklerini hiçe saymaktadır algı ki bundan bir kasıt arayanlar dünya geneline baktığında insanlığın topyekun bir mücadele içinde olduğunu görecektir
    Dünya var oldukça musibetler şekil değiştirerek insanlığı hatta canlıları zorlu sınava çekmeye devam edecektir. Sınavlardan kaçma şansımız olmadığı için sınavlara iyi çalışmamız gerekir. Bu süreçte insanlar sabretmeyi, azla yetinmeyi, sağlığın kıymetini, sevdiklerinin kıymetini daha iyi anlar. Fırsat varken hayallerimizi gerçekleştiremediğimize yanarız ya da dilimiz konuşurken sevdiklerimize sevdiğimizi söyleyemediğimiz için pişman oluruz.
    Ülkeler arası yardımlaşma ve dayanışmanın önemini, yardımlaşmanın evrensel bir iyilik hareketi olduğunu bir kez daha anlarız.