Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ahmet SEZGİN


KOZLUK´TA GÜZEL BİR CAMİ VE KÜTÜPHANE


15 Temmuz günü Terme/ Kozluk Camiinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kutlamaları çerçevesinde organize edilen anlamlı bir programa katıldım. Kur´an-ı Kerim, ilahi ve şiirlerin okunmasından sonra ben de camii imamı Aydın Teyyare Hocamın davetiyle yarım saatlik bir konuşma yaptım cemaate.
1988 yılında 3 ay ücretli Türkçe öğretmeni olarak meslek hayatına başladığım Kozluk´ta 15 Temmuz´da çok özel bir konuda, özel bir mekânda (camide) çocuk, genç, yaşlı, erkek ve kadınlara bir şehit kardeşi ve darbe mağduru bir eğitimci olarak konuşmak benim için çok heyecanlı ve anlamlıydı. 1984 yılında lise son sınıftayken Evci Camiinde yaptığım "İslam´da Çocuk Eğitimi" konulu sohbetten sonra bir camide ilk defa sohbet etmek nasip oldu.
Camideki programda darbeler tarihinden, 15 Temmuz darbe girişiminden, milletin şanlı direnişinden, Allah´ın yardımından, ibretle bu günlerin unutulmamasından, Çanakkale ve 15 Temmuz´da olduğu gibi şehadet, istiklal ve milli birlik ruhuna sahip çıkılması gerektiğinden bahsettim. Camilerin ve okulların dirilişe öncülük etmesinin öneminden; okuyan, düşünen, sorgulayan, erdemli, vatansever ve liyakatli insan yetiştirmezsek darbeleri yine yaşayabileceğimizden söz ettim.
Şehitlerimiz için Hüseyin Aygün, Muammer Dalkılıç, Mahmut Baştuğ ve Sinan Güner Hocamlar Kur´an-ı Kerim; gençlerimiz de şiir ve ilahi okudular. Ahmet Batuk Hocam da güzel bir dua yaptı.
Kozluk Camiinde 15 Temmuz direnişi ve şehitleriyle ilgili yapılan anlamlı programdan sonra imam kardeşlerimizle birlikte meydandaki Kozluk Kütüphanesine gittik. Cami imamı Aydın Teyyare Hocamın büyük gayret ve fedakârlıklarıyla bu yıl resmi bir törenle açılan kütüphanedeki kitap çeşidi ve sayısı beni hem çok şaşırttı hem de çok mutlu etti. Kozluk´ta açılan kütüphanenin genişliği ve zenginliğinin yanı sıra burada Nurettin isimli bir kitap dostu gönüldaşımızın gönüllü hizmet vermesi de takdire şayan. Mahkûmlar Derneği Başkanı Termeli Nejdet Yüksel, bu kütüphaneye yüzlerce kitap bağışlamış. Kütüphanede oturup kitap okuyan, sohbet eden kişilere, mekânı belediyeye ait çay ocağından çay ikram edilmesi de çok güzel bir hizmet. İnşallah bu kütüphane daha da zengin ve aktif hale getirilir. Türkiye´de küçük bir yerde örnek bir kültür hizmetine şahit olduk. Kozluk´taki okullarla vatandaş gereğince istifade eder inşallah.
Çok değerli kardeşim Hüseyin Aygün Hocam; Hüseyin Diril kardeşimle beni görev yaptığı camiinin altındaki evine (lojmana) davet etti. Çay içip sohbet ettik, dertleştik. Yağan rahmet eşliğinde unutulmaz ve hayırlı sohbetimize Hüseyin Hocamın komşusu, eski öğrencim Hamza Güneş de katıldı. Kitap okumanın, yazmanın öneminden, şiirden, din eğitiminden, mesleğin sevilerek yapılmasının öneminden, ortak tanıdık ve hatıralardan, dostluktan konuştuk.
Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Gazilerimize, şanlı milletimize selâm olsun. Samimiyet ve üstün bir azimle güzel ve hayırlı hizmetlerde bulunan Aydın Teyyare Hocamdan Allah razı olsun. Selam, dua ve muhabbet ile...