Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Selim EROĞLU


KUDÜS KUTSALIMIZDIR


Zalim Tramp yine yaptı yapacağını. Ansızın İslam aleminin kutsal beldesi Kudüs´ü uydusu İsrail´in başkenti ilan etti. Büyük elçiliğini de buraya taşıyacağını söyledi.

Bütün İslam alemi, hatta bütün dünya ayağa kalktı. Karar, dünya barışını yerle bir etti. Adeta,´´ güç bende, kim ne karışır, ben istediğimi yaparım´´ dedi.

Yıllar önce SSCB de dünyada işlenmedik zulüm bırakmamış, sonra da paramparça olmuştu. Öyle anlaşılıyor ki sıra ABD´ye geliyor. Zulümle abad olunmaz. Zulümle abad olanın sonu berbat olur. Bir devlet küfürle ayakta kalabilir amma zulümle asla.


Bize tesadüf gibi gelen zamanlama, aslında büyük bir planın neticesi. Bundan tam yüz yıl önce Kudüs elimizden çıkmıştı. Ogün bugün Kudüs´ün yüzü gülmüyor.


Mekke Allah´ın emaneti, Medine Resulullah´ın emaneti, Kudüs ise ümmetin emaneti. Allah emanetine sahip çıkıyor, Resulullah emanetine sahip çıkıyor, ya ümmet emanetine sahip çıkıyor mu/ çıkabiliyor mu?


Şunu gördük, 57 İslam ülkesi, 1 milyar 700 milyon müslüman bu melun karar karşısında kenetlendi. İnşallah bizim şer gibi gördüğümüz hadiselerde hayır vardır. Bir milyar yedi yüz müslümanın ortak bir fikirde bir araya gelmesi az şey midir?


Cuma günü Samsun merkezdeydim. Cuma namazını Site Camii´nde kıldım. Namaz sonrası Cumhuriyet meydanında ABD´nin kararını telin mitingi vardı. Bir siyasi mitingin haricinde ilk defa böyle bir mahşeri kalabalık gördüm. Her görüşten, her siyasi partiden, her sivil toplum kuruluşundan duyarlı insan oradaydı. En önemlisi şehrin valisi, belediye başkanları halkın arasında, meydandaydı. Tam bir devlet-millet kaynaşması vardı.


Hep bir ağızdan ?´ Kudüs bizimdir, bizim kalacak; Kudüs´e uzanan eller kırılsın´´ naraları asumanı inletiyordu. İnanıyorum ki ümmetin feryadı ta Amerika´dan, ta İsrail´den duyulmuştur.


Kudüs´e uzanan el Gayretullah´a dokunur. Allah´ın gazabı büyük olur.


Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Peygamberimizin Miraç´a yükseldiği yerdir. Resulullah´ın bütün peygamberlere namaz kıldırdığı yerdir. Kudüs Mescit-i Aksa´dır. Kudüs birçok peygamberin yaşadığı ve mezarının bulunduğu yerdir.


Biz, Kudüs´ü bir Mekke gibi, bir Medine gibi niçin ziyaret edemeyelim. Niçin Kudüs´e gidenin can, mal ve namus emniyeti tehlikede olsun? Niçin Kudüs´e uzaklardan bakan biz Müslümanlar olalım? Niçin öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya olalım?
Birileri karar aldı diye meşru haklarımızdan vaz mı geçelim? Bırakalım Yahudiler de, Hıristiyanlar da Müslümanlar da serbestçe ve medenice Kudüs´ü ziyaret edebilsin.


Kudüs´ü İsrail´in başkenti ilan etmek bütün dünyayı yaşanılmaz hale getirmektir. Bu karar sonrası kimse yatağında rahat yüzü göremez. Bu kararı alanlar kendi kanlarında boğulurlar.


Amerika ile İsrail ruh ikizi gibi. Yıllar önce üstat Necip Fazıl ne güzel tespitte bulunmuş: İsrail , küçük Amerika; ,Amerika, büyük İsrail.


Çare?!


Herkes yapabileceğinden mesuldür. Kimse bir başkasından beklemesin. Hiç kimseden talimat beklemeden İsrail ve Amerikan mallarını boykot edebiliyor muyuz, işte o zaman kahraman biziz. Bir elde malum kola, diğer elde Amerikan telefon, cepte malbora ? gözyaşını dindiremeyiz.


Benim tepkimden ne olur, herkes yapmalı deme. Ne dedik, kişi yapabileceğinden mesuldür.


Sen tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın?


Yoksa üzerimize düşeni yapmazsak utanan biz oluruz.


Utanan biz olmazsak Kudüs de kurtulur.