Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Seyfi GÜNAÇTI


Küfürle âbâd olunmaz


Böyle bir `özlü söz` var mı bilmiyorum ama ben söyledim işte.

Termespor 1-0 yenik durumdayken maçın sonlarına doğru Ali Bey, “Bir gol atsak da maç hiç olmazsa berabere bitse” deyince aklıma geldi bu cümle. Pazar günü oynanan Termespor- Kastamonuspor maçından söz ediyorum.

Her zamanki gibi Ali Bey beni arayıp “Maça gidiyor musun?” diye sorunca, hiç düşünmeden “Evet” dedim. Bir hevesle yola çıktık. Kastamonuspor açık ara gurubun lideriydi ve 3. Lige çıkmayı geçen haftadan garantilemişti. Yedek kadro ile çıkılan Ulukavakspor maçını hariç tutarsak, Termespor da iyi futbol oynuyordu. Güzel bir maç olmasını bekliyorduk.

Daha maç başlamadan açık tiribünden küfür- kavga sesleri gelmeye başladı. Isınmak için sahada bulunan Kastamonu futbolcularından bazıları da o tarafa yönelmişti. Halbuki orada hepi topu ancak 10 seyirci görünüyordu. Kavgaya yol açacak ne olabilirdi ki? Sonra futbolcuların seyirciye küfür ettiği söylendi. Sahada ısınan yabancı futbolcuların durup dururken seyircilere küfür etmesi, aklın alacağı iş değil!

Oradaki olayı yatıştırdılar ama ondan sonra küfür hiç durmadı. Maçın sonuna kadar aralıksız devam etti. Hatta Başkan Hüseyin Kambur şeref tiribününe geldiğinde tansiyon daha da yükseldi. Başkan, “Ayıp oluyor arkadaşlar! Yanımda misafir var. Yapmayın lütfen!” dediyse de tepkiler durmadı. Başkanın yanındaki şahıs, Kastamonuspor yöneticisi olmalıydı. Küfre karşı destek beklediğim şeref tiribünü sakinleri bile başkana karşı çıktılar. Sanki, “Biz küfüre devam edeceğiz” der gibiydiler. Çünkü Başkan, yanındaki adamla tiribünü terk etmek zorunda kaldı.

Spor adına ve ilçemiz adına acı bir durum!

Ortamı yatıştırması, küfürbazları sakinleştirmesi gerekenler, tam tersini yapıyorlardı.

Neymiş efendim?

Onlar bize Kastamonu`da küfür etmişler!..

-Onlar bize küfür etmekle seviyesizlik yapmış olmadılar m?

-Seviyesiz lafı az gelir. Daha büyük âdilik yaptılar.

-Peki, onlara küfür etmekle biz ne yapmış oluyoruz?..
!!!

Büyüklerimiz boşuna söylememiş, “İyiliğe iyilik her kişinin kârıdır. Kötülüğe iyilik er kişinin kârıdır” diye.

Pazar günü o statta biz “er kişi” olmayı başaramadık.

Benim açımdan maçın tadı kaçtı. Yanımda getirdiğim mısır patlağını bile yemek gelmedi içimden.

İkinci yarının ortalarına doğru tansiyon bir kere daha yükseldi. Şeref tiribününün sağındaki seyirciler aşağı indiler, tel örgüleri aşmak istediler. Polis engel oldu. Meğer o sırada oyuna girmek üzere olan Kastamonu futbolcusu seyircilere el hareketi yapmış. Çok ayıp etmiş. Kendisini kınıyorum. Bu adice hareketi bir sporcuya yakıştıramadığımı belirtmek istiyorum. Zaten
hakem de kırmızı kartını gösterdi ve onu oyundan ihraç etti. Büyük ihtimalle iki maç da ceza alacak.

Kastamonu kafilesine küfretmekle biz ne kazandık?!..

Belki de bu yüzden Termespor ceza alacak.

Bir önceki yazımda “Termespor`un seyirci profili düzgün” demiştim. Böyle söyleyerek yanılttığım okuyuculardan özür diliyorum. Pazar günü seyirciler yaptıkları galiz küfürlerle sanki beni tekzip etmek istiyorlardı.

Bir de şu dikkatimi çekti; yaşlı başlı, kelli felli adamlar da küfrediyordu. Küfrü kimseye yakıştıramam. Ama o yaştaki insanlara hiç yakıştıramadım.

Pazar günü Terme seyircisi iyi sınav vermedi. Ancak işin bir iyi tarafı var:

Gelecek sene Kastamonu`ya gitmeyeceğiz. Çünkü onlar 3. Ligde oynayacaklar!