Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yılmaz İMANLIK


KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN


    Bir ülkenin gelişmesi için o ülkeyi ayakta tutan temel alanlara sağlam yatırımlar yapılmalıdır. Bunların içinde en büyük yatırım şüphesiz ki eğitime yapılan yatırımdır. Zaten eğitime yatırım yaptığınızda birçok alana doğal olarak yatırım yapmış oluyorsunuz.
    Eğitimin çekirdek noktasını ‘kitap’ oluşturur. Kitaba ve okumaya yatırım yaptığınızda yatırıma doğru yerden başlamış olursunuz.
    Son yıllarda ilçemiz, eğitime yapılan yatırımları açısından örnek bir şehir oldu.
    Bunda insanların gittikçe daha da çok bilinçlenmesinin payı büyük.
    Bu yatırımlardan biri de “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak.” projesi kapsamında Çelik İnşaat Şirketler Grubu’nun ilçemizdeki iki okula kütüphane kurması. Burada yapılan işin büyüklüğü-küçüklüğünden ziyade mahiyeti önemli. Bu açıdan baktığımızda takdire şayan ve örnek alınması gereken bir davranış.
    Bu kütüphaneler, şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çelik Bey’in
    rahmetli kızı Zümra Çelik adına Atatürk İlkokuluna, yine Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çelik Bey’in rahmetli eşi Hava Çelik adına Yenimahalle İlkokullarına yapılan kütüphaneler.
    Çocuklarımız kitaplardan faydalanıp iyi davranışlar sergilediğinde bu merhumelerimizin ruhu da şâd olacak

Bu kütüphaneler zamanla daha da zenginleşecek ve buralardan sayısız öğrenci istifade edecek. Bu kütüphanelere ismini veren insanlar unutulmayacak.
    Şu bir gerçek ki kaybettiğimiz insanları yaşatmak için yapabileceğiniz en güzel şeyler insanların faydasına olan yatırımlardır. Böylelikle hem onların adını yaşatacak hem de insanlara faydalı işler yapmış olacaksınız.