Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


MALİYE BAKANIN UYARISI ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

MALİYE BAKANIN UYARISI ELİNİZİ ÇABUK TUTUN


Maliye Bakanı yıllardır ellerinde hazineye ait tarım arazisi bulunan çiftçilerimizin ellerindeki arazilerinin artık kendilerinin olacağını müjdeledi.
Yıllardır kiralık olarak kullandıkları tarım arazilerinin 27 Nisan 2015 tarihine kadar müracaatta bulunan çiftçilerimiz bu hakka sahip olacağını uyarırken; bir yerde onların rüyalarını gerçekleştirdiklerini söylemek istiyorum.

Çiftçinin hakkı olan topraklarına sahip çıkmalarını bu tarihi fırsatı kaçırmamalarını öneriyor.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yıllar sonra hazineye ait tarım arazilerinin satışını düzenleyen 6290 sayılı Orman köylerinin kalkınmalarını desteklenmesi için ormana ait hazine arazileri (orman dışına) çıkarılarak kiralık arazileri çiftçilere satılacağını haber veriyordu.

Orman dışına çıkarılan yerlerin bu şekilde değerlendirilmesiyle ekonomide verimin daha iyi olacağına inanıyorum. Arazilerin çiftçilere satılması memnuniyet vericidir.
Çiftçiler böylelikle arazi sahibi olacaklarına inanıyorum.

Ellerinde hazineye ait tarım arazisi bulunduran hissedarların, kiralanan arazileri bu satışla yarı fiyatına verileceği de açıklanıyor.
Maliye Bakanının önemli fırsat olarak tanımladığı bu arazi satışlarının bu kanunla ellerindeki tarım arazisi bulunanlara ihaleye çıkmadan satılacaktır demesi çiftçilerimiz için büyük bir fırsattır.

Hazineye ait tarım arazilerinin peşin alınması durumunda, indirim yapılacak.
Taksitle almak isteyen çitçilere ise 6 yılda faizsiz 12 yıl taksitle ödeme koşulları verilecek.

Çiftçilerimizin yıllardır kiralık olarak kullandıkları hazine arazilerini bakanın müjdesiyle kendi arazileri olacağını bir kez daha vurgulamak isterim.
Bu tarihi bir fırsattır.

Çiftçilerimizin bu tarihi fırsatı ihmal etmeden bu uyarıya uymalarını tavsiye ederim.
2/B arazilerinin de alıp almama kararsızlığı içinde bulunan çiftçilerimize de taksitlerini ödemelerini öneririm.

Hatırlatması benden.
Yarınınız bugünden güzel olsun.