Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Seyfi GÜNAÇTI


Marifet İltifata Tabidir

Marifet İltifata Tabidir


İki yıldan beri Termeli gençlerin bir spor dalındaki başarılarını basından okuyorum. Yaşları küçük sporcular Samsun Şampiyonu oluyorlar, Türkiye Şampiyonu oluyorlar, dünya çapında dereceler alıyorlar. Şimdi de yeni bir başarı için yurt dışına, İspanya'ya gidiyorlar. Siz bu satırları okuduğunuz sırada İspanya'da Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası devam ediyor olacak. (Bu spor dalının uluslar arası dilde yazılışını biliyorum. Ancak ben Türkçede nasıl söyleniyorsa öyle yazmayı tercih ediyorum.)
Sporcular arasında ilkokul öğrencileri de var. Hepsinin ortak yönü, Terme Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Murat Özden tarafından yetiştiriliyor olmaları. Başarılar, öğretmenin gayreti ile basında yer alıyor. Fakat ilçede yeterince bilindiğini ve takdir gördüğünü sanmıyorum. 
Başarısını basından takip ettiğim, başarının arkasındaki adam Murat Özden'i yakından görmek, kendisiyle tanışmak ve çalışmaları hakkında bilgi almak istiyordum. Bu amaçla geçen yıl Terme Ortaokulu'na gittim. Fakat görüşemedik. Çünkü o gün Murat Bey'in dersi yokmuş.
Kısa süre görüşme imkanı bulduğum Okul Müdürü Ercan Ali Özdemir'e, giderken yanımda götürdüğüm konunun yer aldığı gazeteyi göstererek, “Çoğunluğu sizin okuldan olan öğrenciler sadece il düzeyinde değil, Türkiye çapında dereceler alıyorlar. Avrupa Şampiyonluğu elde ediyorlar. Haberi basında yer alıyor. Acaba bunları bir dosya halinde saklıyor musunuz?” dedim. “Hocam, doğru söylüyorsun. Fakat henüz böyle bir çalışma yapmadık” dedi. Müdür konuya olumlu yaklaşmıştı. 
Geçen hafta bir kere daha aynı konu için Terme Ortaokulu'na gittim. Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Özden'i okulun bahçesinde buldum. Merdiven sahanlığında oturup konuştuk. Murat Özden, Siirtli. Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu. Hem fakülteyi hem de üniversiteyi birincilikle bitirdiğini söyledi. Terme, ikinci görev yeri. 2012 yılında Terme Ortaokulu'nda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak göreve başlamış. Halen aynı okulda göreve devam ediyor.
Önce bir Tekvando Kulübü kurmuşlar. Bu kulüp bünyesinde zaman içerisinde pek çok başarılı sporcu yetiştirmiş. Bana, derece alan sporcular ve başarıları hakkında şu bilgileri verdi:  
    1-Hasret ŞAHİN (33 kg) (Not: Kilolar, çocuklar büyüdükçe değişmektedir.)
a) Üç Türkiye şampiyonluğu: 2016 Konya, 2017 Antalya ve 2018 Antalya. 
b) İki Avrupa şampiyonluğu: 2016 Antalya ve 2018 İstanbul
c)2018 Dünya Kupası Şampiyonu; Yunanistan. 
    2-Bengisu YILMAZ (68 kg): 
    a)İki Türkiye şampiyonluğu: 2017 Antalya ve 2019 Konya 
b)2017 TEOG Türkiye 1'incisi. Samsun Garip Zeycan Fen Lisesi'nde okuyor.
    c)2017 Dünya Üçüncüsü; Şarm el-Sheikh (Mısır)
     d)Halen Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezinde 2024 olimpiyatlarına hazırlanıyor. 
    3-Rümeysa YAZICI (47 kg): 
    a)2017 Karabük: Türkiye Şampiyonu
    b)2017 Antalya  : Avrupa Şampiyonu
    c)2019 Valencia-İspanya: Avrupa Yıldızlar Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek. 
    4-Gökçenur ŞİRİN (37 kg): 
    a)2019 Ankara: Türkiye Şampiyonu.
    b)2019 Valencia-İspanya: Avrupa Yıldızlar Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek.
Diğer Başarılı Sporcular    :
1.Feyza DURDU (41 kg): 
a) 2016 Eskişehir: Türkiye Şampiyonu 
    b)2018 Adana: Okullar Türkiye üçüncüsü
Türkiye 1'inci, 2. veya 3'lük dereceleri olan sporcular: 
2.Onur NAS (54 kg), 
3.Berat KURT (33 kg), 
4.Mehmet Efe KAYA (37 kg), 
5.Nisanur KAYA (30 kg, Mehmet Efe'nin kardeşi), 
6.Emir Batuhan CANDAN (45 kg).
    Görüldüğü üzere aramızda, mahallemizde Türkiye Şampiyonu var, Avrupa Şampiyonu var ve dahi Dünya Şampiyonu var. Acaba ne kadarımız bunları tanıyoruz? Bırakın sokaktaki vatandaşı, kaç öğretmenin bu başarılardan haberi var? Kaç tanemiz bu sporcuları sokakta görüp “aferin” dedik, tebrik ettik? Unutmayın, “Marifet, iltifata tabidir.”    
Murat Özden, “Sporcuları şampiyonaya uğurlarken okulda yapılan törenin ve konuşmaların onları ne kadar olumlu etkilediğini ve mutluluklarını gördüm” dedi. Çocuklarımız inşallah İspanya'dan yine iyi derecelerle dönerler ve onlara güzel bir karşılama yaparız. 
Tebrikler Murat Özden ve öğrencileri. Başarılar Gökçenur ve Rümeysa.