Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zeki ORDU


MASKOT


Alman milli takımın ?soy? olarak Türk ama resmiyette Alman vatandaşı olan Mesut Özil yaptığı açıklama ile bir anda Avrupa gündemine girdi.

Mesut Özil dünya piyasasında birinci sınıf futbolculardan biridir. Kalitesi futboldan anlaya kişiler tarafından tartışılmayan bir oyuncudur. Dünyada futbol açısından ekol ülkelerin öncülerinden olan Alman milli takımının oyuncusudur.

Alman milli takımında yer almak her babayiğidin harcı değildir. Çok şeyde olduğu gibi futbolda da öncü olan bir devlettir. ?Maç 90 dakika Almanlar kazanır? sözü bütün dünyaca bilinir. Ayrıca Alman disiplini de çok meşhurdur.


Her işinin kurallara göre yapan Almanların tarihte bazı kara lekeleri de yok değildir. Şu an konumuz Almanların nasıl bir sicile sahip olduğu değildir. Ancak sosyal genetiğin tevarüs etmesi Almanlarda çok sık görülen bir durumdur.


Almanlar Türk olması hasebiyle Mesut Özil´e karşı bir linç teşebbüsünde bulunmuşlardır. Mesut´un hem Türk hem de Müslüman hem de başarılı olması bazı Almanları çileden çıkarmış, tahammül sınırlarını zorlamıştır.


Her şey malum fotoğraftan sonra gün yüzüne çıkmıştır. Aslına bakılırsa Sayın Cumhurbaşkanımız ile çekilmiş olan bu fotoğrafta politik bir durum yoktur.


Anavatanının cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmenin kusur sayılacak bir tarafı yoktur. Hatta takdire şayan bir fotoğraftır.

Almanlar bu fotoğrafa çok kızmışlardır. Bu onların meselesi.

Almanların tamamen ırkçılık üzerine kurduğu linç kampanyası Mesut Özil ve gurbetçileri yaralamıştır. Almanların asli yüzleri ortaya çıkmıştır.


Buraya kadar tamam da Mesut´un suçu ne?


Haa?


Mesut Özil´in suçu ?kompleks? olmuştur.


Batı kompleksi. Ülkemizde çok kişinin hayranlık duyduğu Batı kompleksi Mesut´ta da kendini göstermiştir.


?Ayıdan post, ecnebiden dost olmaz? sözünü Mesut´a bir söyleyen olmamıştır. Mesut gurbette bir Türk olarak yetiştirilmemiştir. Kendi benliğinden uzak hayat süren biridir. Ona Türklerin ve Müslümanların dışında diğer (m)illetlerin insani değerlerden uzak olduğunu söyleyen olmamıştır. Bir nevi ebeveyn cahilli kendini göstermiştir.


Mesut tam bir ?zombi? veya ?mankurt? olarak yetişmiş ne olduğundan bihaber kalmıştır. Ta ki?


Ta ki insanlıktan nasibini almamış Almanların ırkçı saldırılarına kadar.


Bu saldırılar Mesut´u kendine getirmiştir. Mesut, Türk ve Müslüman olduğunu Almanlar sayesinde öğrenmiştir.


Bir musibet bin nasihat misali.


Ey Mesut kardeş. Sen zamanında üzerine ay yıldızlı formayı giyseydin böyle olmazdı. ?Aslını inkâr haramzadedir? demişler. Ama olsun Almanlar sayesinde de olsa ağzından Türk ve Müslüman olduğuna dair kelimeler dökülmüştür.

Bu da bir şey yani.

Maskotluğun da bir sınırı var yani. El adamı böyle hizaya sokar. Umarım bu hizanı bozmazsın daha. Gerçi sen bilirsin.