Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Seyfi GÜNAÇTI


Merhaba Tatil


19 Ocak Cuma günü 1.dönem için son zil çaldı ve 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı yarıyıl tatili başladı. Böylece ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci iki hafta sürecek dinlenme durumuna girdi. Bütün öğrencilere ve öğretmenlere sağlıklı ve huzurlu bir tatil diliyorum.

Bu sene ilçe protokolü karne töreni için bizim okulu, yani Fatih Anadolu Lisesini seçmiş. Okul müdürü bunu 1 gün önceden bütün öğretmenlere ve öğrencilere duyurmuştu. Haliyle biz de öğrencilerimize okula formalarıyla ve düzgün bir kıyafetle gelmelerini söyledik. Bu haber bazılarının hoşuna gitmedi. Onlar okulun son günü özgürce giyinmeyi düşünüyorlardı.

Bir öğrencim, ?Hocam, ben formamı kaybettim. Sivil gelebilir miyim?? dedi. Forma bu, kalem değil silgi değil ki kaybolsun! İnsanın sırtına giydiği forma nasıl kaybolur? Formasını sokakta çıkaracak hali yok ya. Forma sırtında değilse, evdedir.

Ben bu bahaneye inanmış göründüm. Lâkin ona bir çözüm sunmadan da edemedim. Hani bir büyüğümüz, ?Demokrasilerde çareler tükenmez? demişti ya, benim ki de o hesap. ?Oğlum, formanı kaybettiysen sen de takım elbise ile gel. Gömlek giyer, kravat takarsın? dedim. Bir öğrenci beni onayladı.

Hepsi sözlerini tutmamıştı ama o öğrencim ertesi günü gerçekten okula güzel bir kıyafetle gelmişti. Ceketi yoktu fakat altta siyah pantolon, üstte siyah gömlek ve onun üstüne de az açık bir yelekle tam bir delikanlı olmuştu. Tabii siyah kravatı da unutmayalım. Bu devirde hangi babayiğit(!) öğrencide kravat bulacaksın? Sadece kıyafetini beğendiğimi söylemekle yetinmedim, kendisiyle bir de fotoğraf çektirdim.

18 Haziran 2016´da 17 milyon öğrenci karne almış. Bu dönem ise 17 milyon 973 bin öğrenciye karne verilmiş. Düz hesap, 18 milyon diyelim. Şöyle bir düşündüm. Bizim öğrenci sayımız, acaba kaç ülke nüfusundan daha fazladır. Bu da bizim ne kadar büyük bir ülke olduğumuzun göstergesidir.

Kaymakamımız Sayın Emin Alıcı, son anda ortaya çıkan bir görev dolayısıyla törene gelemeyeceğini daha önce bildirmişti. Ancak Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ile Şube Müdürleri Vahit Duran ve Cuma Arpacı bizleri yalnız bırakmadı.

Başta Okul Müdürü olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Belediye Başkanımız birer konuşma yaparak öğrencilere başarılar ve iyi tatiller dilediler. Sonra her sınıftan ilk 3 dereceyi elde edenlerle, sınıf birincilerine başarı belgeleri verildi. Belediye Başkanı Şenol
Kul da sınıf birincilerine birer tablet hediye etme nezaketinde bulundu.

Okul Müdürünün de Belediye Başkanına bir sürprizi vardı. Belediye Başkanımız, bu okulun 1977 yılı mezunlarındandı. Kütük Defteri ve Sınıf Geçme Defterlerini taradık ve başkanın numarasını bulduk. Sonra diploma bilgilerini ve sınıf geçme defterinin fotokopisini çekerek çerçevelettik. Törenin sonunda Okul Müdürü Mehmet Türkan, diploma örneğini ve çerçeveli sınıf geçme defteri örneğini başkana takdim etti. Böyle bir sürprizle karşılaşan Başkan, hem şaşırdı hem de mutlu oldu. Başkan ayrıca bugün kendisinin numarasını taşıyan öğrenci Büşra Yılmaz ile tanıştırıldı ve birlikte fotoğraf çektirdiler. Kısacası soğuk havada ancak sıcak bir ortamda güzel bir tören oldu.

Öğrenciler de karnelerini alarak tatile girdiler. Bilindiği üzere MEB birkaç yıldan beri yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmesini istemiyor. Ancak bu, öğrencinin ders çalışmasına engel değil. Ders çalışmak yasak da değil! Kendini bilen öğrenci bu 15 günü sadece gezip tozmakla, eğlenmekle geçirmez. Arada bir kitabın yüzünü de açar.

Türkiye futbol liglerinin ilk yarısı 24 Aralıkta yapılan maçlarla sona erdi ve futbolcular üç haftalık bir tatile girdiler. Ancak bu yan gelip yatma anlamı taşımıyor. Çünkü bazı futbolcuların günlük çalışmalarını tatil yaptıkları yerlerde de aksatmadıklarını basından öğreniyoruz. Yani başarı için çalışmanın gereği gün gibi açık.

Cuma günü Afrin ve çevresinde yuvalanmış teröristlere karşı Kahraman ordumuzun başlattığı Zeytin Dalı Harekatında Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum. Allah(CC) cümlesinin yardımcısı olsun.