Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hasan ÖZDEMİR


METRUK BİNALAR, METRUK ARAÇLAR


Metruk, Arapça kökenli bir kelime olup terk edilmiş anlamına gelmektedir. Sosyal medyada, yazılı ve görsel basında geçen hafta ilçemizle ilgili bu kelime sıkça kullanıldı. Terme Belediyesi Cuma pazarı bölgesinde bulunan bir binayı yıkınca metruk binalar konuşulmaya başlandı. Oysa ilçemizde o kadar terk edilmiş bina var ki??Vatandaşlarımızdan isteğimiz çevrelerinde olan bu tür binaları bizlere bildirmeleri gerekmektedir.? Bu sosyal medyadan okuduğum Belediye başkanımızın kullandığı bir cümle. İnanın sokak ve caddeler bir gezilse ne kadar metruk binalar, ne kadar olumsuzluklar varsa gün yüzüne çıkacak. Neyse siz gezmeden, ben gördüğüm olumsuzlukları yazayım buradan.

Anafartalar caddesinde bir tekme atsanız yıkılacak durumda iki bina. Tam olarak Terme ortaokulunun karşısına düşmektedir. Yılların yorgunluğu ile harabe haline gelen binalar bakımsızlıktan çürümüş olup çevrede de çirkin bir görüntü arz etmektedir. Fiskobirlik caddesinde de aynı binaları görmek mümkündür elbette. Ama gezip görmek en güzeli.

Sadece metruk binalar mı konu olan, metruk arabalar da en işlek caddelerde yıllardır bekliyor. Lise caddesinde( o caddede lise falan kalmadı, adı neden değişmedi onu da anlamış değilim) yıllardır bekleyen 52 plakalı aracı kim kaldıracak oradan? Onun gibi nice araçlar terk edilmiş ana caddelerde ve sokaklarda kirlilik oluşturmaktadır. Caddeler ve sokaklar akan trafiğe cevap veremediği gibi bir de bu hurda yığını halinde bekleyen araçların engeline takılmaktadır.

Caddelerden konu açılmışken söyleyelim buradan, caddelerin trafik sorunu yayaları ve araç sahiplerini canından bezdiriyor inanın. Atatürk caddesi, Fiskobirlik caddesi, Kocaman caddesi, Ünye caddesi iki yönlü park yapılan araçlarla dolu. Yürümek bile bu sokak ve caddelerde hüner gerektiriyor.

Bunları kim önleyecek, kim dur diyecek bunlara? Zabıta mı, Polis mi? Kimse görmüyor mu bu olumsuzlukları? Hadi bir sıra aracı anladık, tam da hükümet konağı önünde sağlı sollu ikişer sıra park eden araçları görünce çıldırmamak elde değil. Lütfen ey yetkililer! Yılın kaymakamı unvanlı Kaymakamımız, genç, dinamik belediye başkanımız, emniyet müdürümüz! Ara sıra bu caddelerde bir gezin. Yetki hanginizdeyse, bu işe bir dur deyiverin.

Kalın sağlıcakla?